Recepti

Ljubav

Pica kajzerice! Mekani ukusni zalogaji! (RECEPT)

Pica kajzerice! Mekani ukusni zalogaji za večeru ili jednostavno sedeljku sa društvom, sa voljenom osobom uz neki dobar film. Recept je više nego jednostavan!

Pica kajzerice! Mekani ukusni zalogaji! (RECEPT) Screenshoot/Instagram






Pica kajzerice možete pretvoriti i u nešto drugo, recimo jednako su dobre i sa punjenjem od sira i spanaća, kao i sa punjenjem od mlevenog mesa, crnog luka i nekog dobrog paradajz sosa. Izbor je na vama, svakako će to biti ukusni zalogaji!


Potrebno za pica kajzerice:


7g suvog kvasca
2 kašičice šećera
240ml mleka
50g putera
360g brašna
1 kašičica soli




Za punjenje:


150g kačkavalja
150g šunke
par kašika kečapa
origano




Za premazivanje:


1 žumance
2 kašike mleka



 

Štedljive domaćice imaju ideju! Od kilogram mesa, tri obroka! (RECEPT)










Priprema:


U manjoj posudi pomešajte kvasac, šećer i polovinu toplog mleka. Promešajte i ostavite malo da se kvasac aktivira.

U drugu dubljoj posudi sipati brašno i so. Promešati pa dodati ostatak mleka, rastopljeni puter i aktivirani kvasac. Zatim umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti testo da odmara sat vremena na sobnoj temperaturi.

Nakon toga testo premesiti i podeliti na 12 jednakih delova. Od svakog dela formirati lopticu. Svaku lopticu razvući u manji krug. Potom premazati sa malo kečapa, preko staviti sitno seckanu šunku i sitno rendani kačkavalj.

Spojiti ivice kruga i zatvoriti. Prstima ustipkati ivice tako da sve lepo zatvorite pa tu stranu okrenite ka dole. Zatvorene loptice ređati u pleh obložen pek papirom.

Ostavite ih pola sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih premažite pomešanim mlekom i žumancetom i pospite susamom i lanom.

Peći ih 10-15 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.


Vaše pica kajzerice su gotove i spremne za posluživanje, a ako više volite da pogledate pripremu detaljno, uradite to OVDE.


Prijatno!

Ostale recepte potražite OVDE.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>