Recepti

Ljubav

Štedljive domaćice imaju ideju! Od kilogram mesa, tri obroka! (RECEPT)

Štedljive domaćice imaju ideju kako da od kilogram mlevenog mesa napravite tri obroka za svoju porodicu! Sva tri obroka su ukusna i sigurno će se dopasti svima.

Štedljive domaćice imaju ideju! Od kilogram mesa, tri obroka! (RECEPT) Svet Plus





Pre svega, kilogram mesa podelite na dva jednaka dela. Jedan deo ostavite sa strane, a jedan pripremite na ovaj način:


U pola kilograma mlevenog mesa dodajte jedno jaje, zatim jednu glavicu sitno sečenog crnog luka, jedan čen belog luka (sitno) so, začine po želji, malo sode bikarbone.


U drugoj činiji potopite 2 parčeta hleba sa malo mleka. Ocedite ih pa dodajte u predhodnu smesu i dobro izradite rukama. Pravite loptice jednake veličine, svaku lopticu stavite na pek papir, pa odozgo još jedan papir, lagano pritisnite da dobijete oblik pljeskavice.


Ovako pripremljeno meso, mozete ređati na providnu foliju, uvijati i zalediti u zamrzivaču, pa vaditi po potrebi. Naravno nemojte dozvolite da bude u zamrzivaču duže od nedelju dana.




Drugu polovinu mesa, odnosno onih pola kilograma što je ostalo, podelite opet na dva dela.










Od jednog dela, pravićemo pitu, na sledeći način:

Isecite jedan veći crni luk na sitno, dodajte dva kuvana krompira (rendana), pomešajte sa mesom. Ovo je fil za pitu, a preliv napravite na sledeći način:

12 kašika brašna
1,5 kesica suvog kvasca
3 šoljice mleka
1,5 šoljice ulja

so ili šećer po ukusu, zavisi kakvu pitu pravite.

 

Obogaćeni brauni! Sve pršti od čokolade! (RECEPT)












Priprema preliva za pitu:


U činiji razmutite kvasac u mlakom mleku i ostavite da se aktivira. Zatim u nekoj malo većoj činiji prosejte 12 kašika brašna, napravite rupu u sredini, sipajte aktivirani kvasac, ulje i šećer ili so po ukusu. Dobro izmešajte i ostavite da odstoji na toplom da naraste.

Ovako pripremljenu smesu nanosite na svaku koru bez obzira na koji način pitu pripremate, da li ređate koru na koru ili uvijate kao rolat. Na kraju premažite celu pitu ostatkom smese i ostavite je da odstoji bar sat vremena. 

Obavezno zagrejte rernu pre nego što stavite pitu da se peče.


NAPOMENA: za ovaj preliv ili premaz možete koristiti i pirinčano brašno, heljdino, ječmeno, po vašem ukusu.












Ostatak od pola kilograma mlevenog mesa, odnosno 250 grama koristićemo za špagete:


Iseckajte crni luk (dva)  i šargarepu (dve) na sitno, dinstajte na vodi i ulju dok potpuno ne omekša pa dodajte meso, so, bosiljak, kumin, i ostale začine koje volite, a zatim nalijte paradajzom iz tetrapaka i kuvajte jop malo. Ako gustina nije po vašem ukusu, onda možete u malo vode pomešati razmutiti kašiku pirinčanog brašna i dodati u smesu mešajući sve vreme.



Prijatno!


Šteljivo pripremanje hrane se zaista isplati. Probajte!

 

Ručak koji će se dopasti svakoj ženi jer je gotov za čas! (RECEPT)

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>