Zdravlje

Ljubav

Počelo je leto! Zaštitite kožu od sunca i zaboravite na fleke!

Počelo je leto! Zaštitite kožu od sunca i zaboravite na fleke! Leto ne prija koži, jer štetni UV zraci, visoke temperature i vlaga direktno "udaraju" na nju, isušuju je, kradu elastičnost više od bilo čega, a pegice i bore dolaze kao posledica takvog "napada". Zato stručnjaci savetuju da je u ovom periodu posebno negujete.

Počelo je leto! Zaštitite kožu od sunca i zaboravite na fleke! Svet Plus




Leto na severnoj Zemljinoj hemisferi zvanično je počelo jutros u 5 časova i 32 minuta, dok je na južnoj hemisferi u isto vreme počela zima.


Na dan početka leta noć je najkraća, a obdanica najduža - danas će trajati 16 sati i 28 minuta.


Kako biste zaštitili kožu od sunčevih zraka, potrebno je da je negujete na sledeći način:

Ukoliko izlazite napolje obavezno  koristite kreme sa zaštitnim faktorom i nosite naočare, jer one štite osetljiv predeo oko očiju koji ne može drugačije da se sačuva.


Koristite retinol, ali samo noću, jer sunčeva svetlost poništava njegovo dejstvo.


Šećer smanjite na minimum jer on uništava kolagen i elastin koji kožu čine jakom i savitljivom, što dovodi do stvaranja bora. Umesto šećera možete jesti žitarice.



Uvedite u ishranu maslinovo ulje, jogurt, ribu, povrće i voće.


Vežbanje ke takođe važno jer fizička  aktivnost može da uspori proces starenja, podmlađujući tonus mišića i poboljšavavajući cirkulaciju i protok krvi, što se pozitivno odražava na ten. 







I ono najbitnije CINK:

On se nalazi svuda u našem telu, u našim ćelijama, tkivima i organima, ali se većina cinka nalazi u mišićima i kostima. Prednosti cinka često nisu dovoljno istaknute, ali je to je mineral koji je od suštinskog značaja za naše zdravlje.


Cink oksid je najsigurnija zaštita od sunca

Već dugo vremena se leti oslanjamo na razne kreme za sunčanje radi  zaštite kože od sunca. Ipak, neka od tih sredstava sadrže supstance sa upitnim dejstvom za našu kožu.

Cink oksid je efikasna alternativa jer deluje kao štit od sunca, stvarajući fizičku prepreku između kože i štetnih sunčevih UV zraka.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>