Region

Svet

Darko Zvezde Granda: Više nemam problema zbog hendikepa

Učesnik "Zvezda Granda", mladi crnogorac Darko Martinović koji je slabovid, osvojio je od prvog trenutka srca publike, ali pevač priznaje i da je jako srećan jer su ga kolege prihvatile sa njegovim hendikepom i da ga nikada nisu diskriminisale.

Darko Zvezde Granda: Više nemam problema zbog hendikepa



Ipak, Darko kaže da nije oduvek bilo tako, pa se dvadesetpetogodišnji pevač nerado seća kako ga je društvo kao dečaka odbacivalo zbog toga što ne vidi dobro.

"Slabovid sam od rođenja, mnogi misle da sam potpuno slep, ali vidim otprilike pet odsto. Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, dolazilo je do nerazumevanja od strane mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da razumeju taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Deca su umela da budu surova. Kasnije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problema" – kaže Darko, kome su članovi porodice i prijatelji glavna podrška, i dodaje da je ostao bez svoje najveće podrške kada mu je pre četiri godine umro otac.

"Živim sa majkom i sa dva brata, oni su mi pomogli da uspem i kao pevač i kao čovek, a otac mi je umro pre četiri godine, kada su mu otkazali bubrezi. To su bili teški trenuci za mene, ali život je morao da ide dalje. Veliku podršku mi pruža i moj prijatelj Ivan, koji je već sedam godina uz mene, čak i nastupamo zajedno i on je najviše i insistirao da se prijavim za takmičenje ‘Zvezde Granda’ - izjavio je Darko i dodao da su ga svi takmičari odlično prihvatili, ali i da on ne koristi svoj nedostatak kako bi uspeo kao pevač.

"Ne oslanjam se na svoj hendikep, niti igram na kartu svog nedostatka, jednostavno ne obraćam pažnju na to. Smatram da to i nije hendikep, već nedostatak koji me malo ograničava. Ne mogu reći da sam specifičan zbog toga što ne vidim. Svi kandidati ‘Zvezda Granda’ su me vrhunski prihvatili, oni su mi na raspolaganju, što mene iskreno raduje. Takođe, i Saša se prema meni odnosi isto kao prema ostalim takmičarima, nemam poseban tretman kod njega" – rekao je Darko.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>