Zdravlje

Ljubav

Ekcem možete lečiti prirodnom kremom! Hidrira, umiruje, štiti... (RECEPT)

Kortikosteroidne kreme mogu biti vrlo opasne pa se za kožu zahvaćenu ekcemom preporučuju prirodni preparati! Ekcem možete lečiti prirodnom kremom! Hidrira, umiruje, štiti...

Ekcem možete lečiti prirodnom kremom! Hidrira, umiruje, štiti... (RECEPT) Screenshoot/Youtube



Ekcemi muče od devet do trideset posto ljudi, a posledica su atopijskog dermatitisa i kontaktnog dermatitisa. Atopijski je nasledan, ali jednako tako mogu ga uzrokovati grinje, hladnoća i velika vlaga u vazduhu. Kontaktni nastaje zbog alergijske reakcije na određeni preparat, kremu ili deterdžent za pranje veša. Ekcem najčešće počinje kao vlažna rana s mehurićima.

Ekceme mogu uzrokovati i metali iz nakita, boje iz odeće i boje za kosu, mirisi u deterdžentima i preparatima za negu. Rezultat toga su najčešće ekcemi na rukama i nogama.

Ako se na koži pojavi ekcem, važno je pratiti preparate koje koristite i po mogućnosti prestati sa korišćenjem na dve nedelje kako bi se videlo da ga uzrokuju te kreme ili ne. Preporučuje se korišćenje hipoalergenih preparata, blage kreme i kozmetika bogata prirodnim masnim kiselinama koji popravljaju kožnu barijeru i sprečavaju isparavanje vode.

Potrebno:

1/2 šoljice šea maslaca
1/2 šoljice kokosovog ulja
1 kašika meda
20 kapi eteričnog ulja lavande
5 kapi eteričnog ulja čajevca

 

Okoštavanje vrata! Napravite prirodni lek i bol će nestati!






Priprema:

Na pari otopite kokosovo ulje i šea maslac dok se ne sjedine. Sklonite s vatre i kad se smesa malo ohladi dodajte 1 kašiku meda. Dobro promešajte. Ukapajte eterična ulja lavande i čajevca.

Dobro mešajte sve sastojke (možete mikserom ili ručno) dok ne dobijete ravnomernu smesu, potom sipajte u posudicu i ostavite da odstoji par sati da se stvdne.

Možete kremu držati van frižidera ili u njemu, zavisno koliko gustu kremu volite.

Kada je krema odstajala, nanesite je na kožu i lečenje može da počne.

Koristite po potrebi.

Može se koristiti za lice i telo, za sve tipove kože.

Kako deluje?

Šea maslac je mast koja se dobija iz oraha šea stabla iz Afrike. Neverovatno vlaži i ima lekovita svojstva, posebno pomaže kod suve kože i ekcema. Velika prednost šea maslaca je njegova sigurnost. Čak i vrlo osetljiva koža atopičara gotovo nikad loše ne reaguje na njega, a siguran je za upotrebu i vrlo malih beba. Ako se koristi u čistom obliku, najčešće se primenjuje na mokru kožu nakon tuširanja kako bi se maksimalno iskoristio okluzivno dejstvo i čuvala vlažnost kože.
 

Zimska dijeta! Potrošite nagomilane masti i sprečite prehladu!



Kokosovo ulje sadrži mnogo dobrih masti, odlično hidrira i puno je vitamina E. U kožu prodire brzo (mnogo brže od viskoznih ulja poput boražine, maslinovog ili suncokretovog ulja, pa čak i badema). Kremama daje lakoću, a koži daje glatkoću. Kao i kakao maslac, štiti kožu od isušivanja, ali ne stvara film na koži.

Med hrani i vlaži kožu i ima antibakterijska svojstva.

Eterično ulje lavande miriše savršeno i ima umirujuće i lekovito delovanje.

Ulje čajevca pomaže u prevenciji infekcija koje se često javljaju zbog češanja kože zahvaćene ekcemom.

Ovi savršeni prirodni sastojci će u ovoj čudotvornoj kremi sinergijskim snagama oporaviti kožu zahvaćenu ekcemom i preporoditi suvu kožu.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Atma.hr

Povezane vesti:


>