Zdravlje

Ljubav

Da li ste znali da postoji hrana koju možete jesti neograničeno?

Da li verujete da postoji hrana koju možete jesti koliko god hoćete?  Možda vam zvuči neverovatno, ali ipak postoje određene namirnice koje možemo jesti u ogromnim količinama, a da se ipak ne ugojimo. 

Da li ste znali da postoji hrana koju možete jesti neograničeno?



San svih nas uvek će ostati isti... Želimo da smo siti, da jedemo koliko nam se jede, ali i da, naravno, imamo savršenu liniju. Ovo je veoma teško postići, to nam mora biti jasno.  U međuvremenu, možemo se utešiti time što ipak postoje određene namirnice koje možemo jesti do mile volje, a da ne razmišljamo o količini unetih kalorija. Odaberite vašu omiljenu: 

1. Celer

Celer sadrži čak 95 % vode, ali to svakako ne znači da ne sadrži neophodne hranljive materije. Celer je veoma bogat kalijumom, vlaknima i sadrži 30 % preporučenog dnevnog unosa vitamina K. Jedan celer sadrži samo šest kalorija. Najbolje je jesti svež celer kako ne bi izgubio sva svoja svojsta prilikom kuvanja. 

2. Borovnica

Borovnice su među voćem najbolji antioksidanti. Jedna šoljica borovnica čini 14 % dozboljenog dnevnog unosa ovog voća, i sadrži samo 85 kalorija. 

3. Krastavac

Krastavci su uglavnom sačinjeni od vode, a jedan krastavac sadrži samo 16 kalorija. Seme i kora sadrže najveću nutritivnu vrednost krastavca, tako da bi najbolje bilo da ga pre jela ne ljuštite. Seme takođe obezbeđuje i vlakna i poseban oblik vitamina A, poznatijeg kao beta - karoten, koji je veoma dobar za oči. 

4. Paradajz 

Jedan paradajz srednje veličine ima samo 25 kalorija. Veoma je bogat vitaminima A, C, B2 kao i kalijumom i vlaknima. 

5. Grejpfrut

Stdije su pokazale da uvođenjem grejpfruta u ishranu možete izgubiti na težini, zbog čega se on smatra dijetalnom hranom. U jednom polovini ovog voća ima oko 50 kalorija. 

Viber

Autor: K.Ž.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>