Lepota

Ljubav

Mali trikovi za savršeno nanošenje maskare

Većina žena bez maskare ne izlazi iz kuće, a razlog je potpuno jasan. Maskara je kozmetički proizvod koji će vas u sekundi učiniti privlačnijima, umorne oči osvežiti i učiniti budnijima i lepšima.

Mali trikovi za savršeno nanošenje maskare



Retko koja žena, gotovo nijedna ne može zamisliti make-up bez maskare. Ona daje onaj decentan pogled, produbljuje ga, povećava oči.

No kako biste kod nanošenja maskare imali najbolji efekat, pokupili smo par saveta profesionalnih šminkera. Evo kako da u samo par poteza transformišete običan izgled u neodoljivi vamp! I kako maskarom izvući najbolje iz svog oblika očiju.

Za sve tipove trepavica
Za svaki oblik očiju pre nanošenja maskare dobro je upotrebiti uvijač za trepavice. Stisnite ih malo i podignite prema gore i tako ćete otvoriti pogled.

Oči široko postavljene kao Kejt Mos
Kako biste vizuelno približili oči, prvo nanesite jedan sloj maskare, a potom maskarom "šire" četkice ponovo nanesite jedan sloj od ugla oka prema sredini kapka. Na taj ćete način, trikom, oči približiti jedno drugom.

Oči uže postavljene kao Dženifer Aniston
Kako biste očima i licu dali na simetriji, na spoljašnje uglove trepavica nanesite dodatan sloj maskare i oči će izgledati malo šire. Za ovaj efekat maskaru podebljajte od sredine kapka do ruba.

Male oči
Kako biste male oči vizuelno učinili krupnijima, na trepavice nanesite jedan sloj, a potom se fokusirajte na sredinu kapka i dodajte još malo maskare.

Savet plus
Ne zaboravite na donje kapke. Ali, na njih nikada nemojte nanositi maskaru u debelom sloju. Da se maskara ne razmazuje, ispod donjih kapaka nanesite malo pudera u prahu.

Kod nanošenja maskare pazite da ne preterate u slojevima. Ako nanesete više nego što je potrebno, mogli biste dobiti neuredan izgled. Optimalno je naneti dva do tri sloja.

Popravak maskare
Ako ste maskaru naneli ujutro, a uveče želite da izađete, nemojte činiti grešku i na suvu maskaru nanositi dodatan sloj da bi pojačali efekat. Maskaru koja se od jutra već osušila temeljno skinite i nanesite svežu.

Autor: B.B.
Izvor: tportal.hr
Foto: Screenshot YouTube

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>