Lepota

Ljubav

U samo 4 koraka do čvrstih leđa bez masnih jastučića

Leđne mišiće koristimo u gotovo svemu što radimo i zbog toga bismo im trebali poklanjati puno više pažnje nego što smo navikli.

U samo 4 koraka do čvrstih leđa bez masnih jastučića



Jačanje mišića leđa može sprečiti i olakšati bolove u leđima, popraviti držanje, ali i osigurati vam privlačan i zavidan estetski utisak u haljini otvorenih leđa.

Sledeće četiri vežbe pomoći će vam i da se rešite neprivlačnih masnih naslaga na leđima i oblikujete čvrste i seksi mišiće uz koje ćete se osećati bolje i izgledati lepše.

1. Spustite se u poziciju skleka držeći u svakoj ruci bučicu. Prebacite svu težinu u levu ruku, a desnu podignite u stranu držeći bučicu. Čitavo vreme držite trbušne mišiće čvrsto stisnute i pazite da su vam kukovi pod pravim uglom s podom. Ponovite 10 do 12 puta, a zatim promenite ruku. Kad ojačate, koristite teže bučice.

2. Za ovu vežbu trebaće vam šipka ispod koje ćete visiti. Primite se za šipku tako da samo s punim stopalima dodirujete pod, dok su kolena pod devedeset stepeni, a leđa ravna. Stisnite celo telo i rukama se povucite prema gore pokušavajući prsa što bliže približiti šipci. Izbrojte do dva pa spustite leđa u početnu poziciju.

Pokušajte izvesti tri seta od 10 do 12 ponavljanja. Kad ojačate, pokušajte hodati prema napred sa savijenim kolenima.

3. Ovu vežbu izvodite s lakšim tegovima (ako nemate tegove poslužiće i flašice napunjene vodom). Sedite na rub stolice ili lopte za vežbanje i iz struka se sagnite prema napred držeći leđa ravna. Opustite ruke i držite ih tako da dlanovi gledaju jedan prema drugome držeći u njima tegove. Podignite ruke do visine u kojoj su tegovi u visini ramena, a zatim opet opustite ruke. Napravite tri seta od 10 do 12 ponavljanja.

4. Ovo je najbolja vežba za jačanje gornjeg dela leđa. Zbog težine preporučuje se koristiti rastezljivu traku koju ćete zavezati na gornjem delu šipke za vežbanje, te je rastegnuti do poda kako biste mogli stati na nju.

Držeći se rukama za šipku povucite se prema gore, zadržite dve sekunde, a zatim se lagano spustite. Napravite ponavljanja koliko možete. I jedno će biti dovoljno za početak, a dodate li svake nedelje jedno ponavljanje na pravom ste putu.

Autor: B.B.
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

lifestyle

Povezane vesti:


>