Region

Svet

Jamiroquai pravi veliki koncert u Beogradu!

Jamiroquai dolazi u Beograd i 30.06.2013. će održati veliki koncert u Kombank Areni koji svi već dugo iščekuju.

Jamiroquai pravi veliki koncert u Beogradu!



Usled čestog menjanja postavke i konstantne prisutnosti harizmatičnog frontmena Jay Kaya, Jamiroquai se uglavnom u javnosti tretira kao njegov solo-projekat. "Svemirski šeširdžija" i zaluđenik za automobile (u svojoj kolekciji ih ima preko 30), harizmatični frontmen "JQ" odlučio je da se posveti muzici nakon problematičnog tinejdžerskog perioda, bekstva od kuće i tuče koja ga je skoro koštala života.

Naziv benda Jamiroquai nastao je kombinacijom indijanskog plema "Irokezi" i muzičkog termina "jam".



I posle više od dve decenije, JQ i ekipa verni su sopstvenom izrazu prošaranom fankom, elektro i pop deonicama. Kombinacija lepršavog glasa i bezbroj otkačenih šešira sa muzikom koja zove na ples, pružila im je karijeru punu hit singlova kao što su "Cosmic Girl", "Love Fool", "Little L", "Space Cowboy", "Deeper Underground" i mnogi drugi.

Pesma za pesmom na top listama, preko 25 miliona prodatih albuma, brojne nagrade uključujući pet MTV priznanja, "Ivor Novello" i Gremija bilans su njihovog stvaralašta kroz koje ih je vodila Jay Kayeva maštovitost.

Ovo će biti njihov drugi po redu koncert u Beogradu, a treći u Srbiji. Pre dve godine nastupili su ne "Exitu" u Novom Sadu. U ovom delu Evrope, Jamiroquai će održati samo dva koncerta, u Srbiji i u Bugarskoj, dva dana pre našeg koncerta.

Autor: M.P.
Foto: Ilustracija

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>