Ostalo

Sme�no

Obična prehlada se pretvorila u horor: Zaboravila 20 godina života!

Kler Mafet-Ris iz Engleske, majka dvoje dece, naizgled je imala samo običnu prehladu koju je dobila od sina. Međutim, ono što je počelo kao običan simptom prehlade pretvorilo se u pravu noćnu moru. 

Obična prehlada se pretvorila u horor: Zaboravila 20 godina života! Foto: YouTube printscreen/Kanla 4



Suprug je pokušao da je probudi, ali je ubrzo shvatio da Kler ne odgovara i da je hitno potrebna medicinska pomoć.

Nakon dve nedelje u indukovanoj komi, Kler se probudila, ali se suočila sa gubitkom sećanja. Poslednjih 20 godina njenog života nestalo je iz njenog uma i suočava se sa tim da ne može da se seti nijednog biitnog trenutka iz života.



„U početku sam mislio da je pretrpela moždani udar, a kada su je prvi put odveli u bolnicu mislili su da je krvarenje u mozak, ali je to isključeno“, rekao je on.

Lekari su dijagnostikovali Kler sa encefalitisom, virusom koji je napao njen mozak. Dok je Kler prolazila kroz period oporavka, suočila se sa brojnim izazovima, uključujući i halucinacije i fragmentirane uspomene.

„Ona je govorila o mrtvim članovima porodice u sadašnjem vremenu i morao sam da saopštim vest da nisu živi. Morao sam da sednem i kažem joj ko je umro i ona je tugovala drugi put. Najvažnije je imati je u blizini i pokušavamo da stvorimo nove uspomene, gledajući filmove i slike da vidimo da li se uspomene vraćaju ili da to ponovo proživi" - rekao je Skot.

Njena borba za oporavak nije samo fizička, već i emocionalna. Dok pokušava da stvori nove uspomene sa porodicom, Kler se suočava sa nedostatkom sećanja na važne momente iz svog života.

„Mogu sebe da prepoznam na fotografijama, ali se ne sećam da sam ikada bila tamo“, objasnila je ona i dodala da je ljudi često pitaju da li ih se seća.



Iako se suočava sa izazovima, Kler je odlučna da se fokusira na budućnost i da stvori nove uspomene, čak i ako sećanja ne budu povratila.

„Zaista me je nateralo da se fokusiram na budućnost i ako ne mogu da vratim sećanja napraviću nova“, rekla je ona u emisiji na kanalu 4.
 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>