Svet

Region

Film Kventina Tarantina Đangova osveta dobitnik dva Zlatna globusa (Video)

Najnoviji film Kventina Tarantina “Đangova osveta” (Django Unchained) osvojio je dve nagrade Zlatni globus! Film će od 17. januara biti na repertoaru domaćih bioskopa.

Film Kventina Tarantina Đangova osveta dobitnik dva Zlatna globusa (Video)



Kristof Volc osvojio je nagradu za sporednu mušku ulogu, za lik kontraverznog doktora Kinga Šulca, dok je Kventin Tarantino nagrađen za najbolji scenario.

“Đangova osveta” započela je svoj put ka velikom platnu još pre deset godina kada je reditelj, Kventin Tarantino, počeo da razmišlja o glavnom liku filma.  „Osnovna ideja priče bio je rob, koji postaje lovac na ucenjene glave“, objašnjava reditelj i dodaje: ”Oduvek sam želeo da radim vestern i od svih, najomiljeniji su mi špageti vestern”. Prema rečima Tarantina vesterni predstavljaju velika, majstorska oslikavanja dobra i zla i taj žanr odgovara njegovoj priči o robu koji, želi da spase svoju ženu sa ozloglašene plantaže.

Radnja filma „Đangova osveta“ je smeštena na jugu Amerike, dve godine pre početka Građanskog rata. Đango je rob, koga surova prošlost i iskustvo sa prethodnim vlasnicima dovodi licem u lice sa nemačkim lovcem na glave, dr Kingom Šulcem.

Tarantino je, kao i uvek okupio najbolje glumce, Džejmija Foksa, Kristofa Volca, Leonarda Dikapria, Semjuela L. Džeksona, a u filmu se pojavljuje i Franko Nero, koji je davne 1966. godine igrao originalnog Đanga.



Premijera filma “Đangova osveta” kod nas zakazana je za 16. januar u Sava Centru, dok je od 17. januara na redovnom repertoaru svih bioskopa!

Autor: S.P.
Foto: Tuck

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>