Svet

Region

Enio Morikone: Nikad više ne bih radio sa Kventinom Tarantinom! (Video)

Legendarni kompozitor Enio Morikone rekao je da je njegova saradnja sa Kventinom Tarantinom okončana jer reditelj ne ume da uklopi muziku u film kako treba.

Enio Morikone: Nikad više ne bih radio sa Kventinom Tarantinom! (Video)



84-godišnji Italijan, koji je postao poznat zahvaljujući muzici za klasične špageti vesterne poput "Dobar, loš, zao" i pet puta bio nominovan za "Oskara", dao je svoj doprinos Tarantinovim filmovima "Đangova osveta", "Prokletnici" i "Ubij Bila" (oba dela).

Međutim, maestro je sada otkrio da je njegova poslovna saradnja sa Tarantinom završena. Prema pisanju „Holivud riportera”, Morikone je tokom gostovanja na Rimskom univerzitetu prošle nedelje, između ostalog, rekao: "Ne bih voleo da više radim sa njim. Još od "Prokletnika" me zove da ponovo sarađujemo ali ja sam mu rekao da ne mogu jer mi nije dao dovoljno vremena. Za "Đangovu osvetu" je koristio moju staru pesmu”.

Morikone je kritikovao Tarantinovu tehniku: "On ubacuje muziku u film bez ikakvog smisla. Sa takvim čovekom ne možete ništa da radite", isfrustrirano je izjavio kompozitor.

Na pitanje o najnovijem Tarantinovom ostvarenju maestro je priznao da ga „Đangova osveta” nije oduševila. "Iskren da budem, baš me briga za taj film. Previše je krvav", rekao je Enio.

Film je, ipak, najunosniji Tarantinov film do danas. Od premijere u decembru zaradio je preko 400 miliona dolara na svetskim bioskopskim blagajnama a dobio je „Oskara” za scenario i sporednu mušku ulogu.

Da li je maestro u pravu, procenite sami.



Autor: I.M.
Izvor: Blic

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>