Svet

Region

Zvezda serije RIČER pokušao da izvrši samoubistvo

Alan Ričson, otkriva da je pokušao da izvrši samoubistvo nakon što je bio žrtva višestrukog seksualnog zlostavljanja. 

Zvezda serije RIČER pokušao da izvrši samoubistvo Foto: Printsreen Youtube/Prime TV



" Pokušao sam da se obesim produžnim kablom, sve se dogodilo brzo u mojoj kući u Kaliforniji", rekao je glumac, koji se pojavio u serijama poput "Plava planina", "Malvil" i "Crno ogledalo", a trenutno glumi u seriji  "Ričer". 

Međutim, Ričson je u poslednjem trenutku doneo odluku da odustane, pre nego što je izgubio svest, nakon što je pred sobom imao viziju svojih sinova, Kelema, 11, Edana, 10, i Amorija, 8.

"Sećam se da su me u toj mojoj viziji zamolili da to ne uradim, jer žele da budem deo njihovih života, zdrav i živ" - dodao je.  Ričson, koji ima 41 godinu, rekao je da je nakon ovog incidenta, odmah potražio stručnu pomoć, tako da mu je u 36. godini dijagnostifikovan bipolarni poremećaj. Nekoliko godina kasnije, u 40. godini, saznao je da već godinama živi sa ADHD-om.


Foto: Instagram printscreen/reacheavideo

Njegov pokušaj samoubistva došao je nakon godina seksualnih napada koji su ga pratili iz modeling industrije u glumački svet i "slomili" ga, objasnio je za THR.

"Vrlo je malo pozitivnih stvari u modelingu. Iskreno, to je kao legalizovana trgovina ljudima", tvrdio je. "Industrija nije regulisana, i dobro je poznata tajna da ako ste angažovani na poslu, zapravo ste predati fotografu da biste bili deo trgovine. Bilo je mnogo situacija u kojima sam se našao, užasna okruženja kojima je jedini cilj bio seksualno zlostavljanje, a zarada zbog koje ste angažovani da biste preživeli je bila samo mamac" - dodaje.

Jedan  incident bio je presudan da zauvek napusti modeling

"Bio sam angažovan za snimanje da sa poznatim fotografom uradim slike. Poslali su me u hotelsku sobu, gde je trebalo go da se slikam, uz obećanje da kada završim set, biće mi ponuđena kampanja za jedan časopis i liniju odeće. Kako sam došao u sobu, taj fotograf me seksualno napao - prisetio se.

Kasnije, kada je uspešno prešao u televizijsku i filmsku industriju, doživeo je još jedan udarac koji je uticao na njegovo mentalno zdravlje. Ričson je ispričao da je celog dana bio na poslovnim sastancima sa osobom iz filmskog partnerskog fonda, sve je teklo kako treba, dok mu izvesna osoba nije zapretila.

"Postavila mi je ultimatum da dođem u njenu sobu i rekla je da ako ne dođem, uništiće posao i mene tako što će pozvati TMZ i tvrditi da sam je seksualno napao", tvrdio je.
Bivši model bio je uništen nakon svega što mu se dogodilo:



"Bio sam veoma depresivan i nisam znao kako da se nosim s tim", objasnio je. Nakon toga je pokušao samoubistvo.

Ričson je rekao da redovno razgovara sa svojim psihijatrom dok se suočava sa svojim borbama sa mentalnim zdravljem, bipolarnim poremećajem i ADHD-om.

Takođe je pronašao dublji rad koji hrani njegovu dušu, što uključuje i govorenje o svojim prošlim problemima.

"Izašao sam iz celog tog iskustva pitajući sebe, 'OK, ako ću izabrati da budem živ ovde -  šta radim? Zašto sam ovde?'", prisećao se i dodaje:

"Ono na šta sam se stalno vraćao bilo je značenje i svrha života kao osoba koja veruje da postoji tvorac i da smo mi stvorena bića, naša svrha u životu je, bez rezervacija, da učinimo svet boljim mestom i služimo drugima. To je suština života" - zaključio je popularni glumac.









 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>