Region

Svet

Viva Vox rasprodali Sava Centar (Video)

Hor "Viva vox", koji izvodi obrade pop i rok pesama bez instrumentalne pratnje, nastupiće 1. decembra u beogradskom Sava centru što je, po rečima dirigenta Jasmine Lovren, veliki uspeh za njih.

Viva Vox rasprodali Sava Centar (Video)



Ulaznice za ovaj nastup su rasprodate, a snimci sa njihovog majskog koncerta u Domu omladine na Jutjubu imali su više od milion pregleda, što je izazvalo veliko interesovanje za ovaj zemunski hor sa tridesetak aktivnih članova, najpre u inostranstvu, a onda i među domaćim medijima.

"Svi se veoma radujemo zbog predstojećeg koncerta. To će za nas biti potpuno novo iskustvo jer do sada nismo nastupali pred tako velikom publikom", rekao je Marko Katana, jedan od članova hora.

Njihova interpretacija pesme "Du hast" nemačke metal grupe "Ramštajn" prikazana je, kako je rekla Lorin, na čileanskoj televiziji, a pozive za gostovanja dobijaju iz Austrije, Francuske, Meksika i Južne Afrike. Na pitanje zašto su se odlučili za a kapela izvođenje, Lovren je istakla da su glasovi nešto najmoćnije i da se njima mogu proizvoditi različite boje tonova i zvuci kojima se imitiraju instrumenti, što je zanimljivo, veselo i zabavno. Zbog komplikovanih harmonija najteža im je bila kompozicija "Bohemian rhapsody", koju je grupa "Kvin" retko izvodila uživo jer Fredi Merkjuri nikad nije bio zadovoljan time.

Najveća prepreka na putu do nastupa u inostranstvu jeste novac, s obzirom na to da je "Viva Vox" samofinansirajuće udruženje. "Još uvek nisu poznati detalji o eventualnim turnejama u stranim zemljama. Dobili smo pozive sa raznih strana, ali veliki problem predstavljaju finansije. Nadamo se da ćemo posle koncerta u Sava centru privući pažnju sponzora i dobiti njihove ponude", kaže Marko.



Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>