Ostalo

Sme�no

Otkrivena nakon 43 godine: Tajna izgubljena venčanica princeze Dajane! (VIDEO)

 Dajana Spenser 29. jula 1981. godine, stupila je u brak sa princem Čarlsom u venčanici koja je postala sinonim za "najstrože čuvanu tajnu u istoriji". Tajanstvena haljina, dizajnirana od strane bračnog para Elizabet i Dejvida Emanuela, krije u sebi ne samo predivan estetski dizajn, već i fascinantnu priču o kraljevskom venčanju koje je obišlo svet.

Otkrivena nakon 43 godine: Tajna izgubljena venčanica princeze Dajane! (VIDEO) Foto: Printsreen Youtube/REALWOMEN/REALSTORIES



Venčanica princeze Dajane bila je obavijena misterijom sve do samog dana venčanja, čuvana u sefu kako bi ostala nepoznanica do poslednjeg trenutka. Izvezena šljokicama, čipkom sa naborima i ukrašena sa 10.000 bisera, haljina od tafta u boji slonovače procenjena je na 115.000 dolara. Dejvid Emanuel je svojevremeno objasnio da je želeo da haljina simbolizuje transformaciju Dajane iz ledi Dajane Spenser u princezu od Velsa, kreirajući pravu bajkovitu priču.

Ipak, malo ko je znao da je paralelno s glavnom haljinom stvarana i rezervna, čuvana u tajnosti čak i od članova kraljevske porodice. Kao što je otkrila Elizabet Emanuel, ova druga haljina je trebala biti spremna u slučaju nepredviđenih okolnosti s glavnom. Rezervna venčanica je ostala toliko skrivena da čak ni sama Dajana nije znala za nju, a nakon venčanja, i sama je nestala u zaboravu.



Međutim, nakon 43 godine, ova izgubljena venčanica je konačno ugledala svetlost dana. Elizabet Emanuel je koristeći stare skice i nacrte, završila haljinu koja nikada nije bila javno prikazana. Sada će ova veličanstvena kreacija biti izložena u Virtuelnom interaktivnom muzeju princeze Dajane, pružajući posetiocima priliku da zamisle kako bi izgledala na samoj princezi.

Rene Plant, direktorka i kustos ovog muzeja, izjavila je za magazin People da je haljina sada izložena kako bi se oživela slika o Dajani na dan njenog venčanja.

Uvidevši ovaj neverovatan artefakt, možemo samo da se zapitamo kakve bi priče o kraljevskom venčanju bile ispričane da je ova haljina kročila u svetlost reflektora tog sudbonosnog dana. U videu koji sledi možete pogledati kako ova spektakularna haljina izgleda i zamisliti je na princezi Dajani, podsećajući nas na njenu neumornu privlačnost i fascinaciju koju je izazivala širom sveta.

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>