Region

Svet

Zbog nasilja nema Dvora?!

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) održao je juče vanrednu sednicu s predstavnicima televizija Pink i Hepi, koje su ovih dana u svojim rijaliti šouovima prikazivale nasilje među učesnicima.

Zbog nasilja nema Dvora?!



Na sastanku, koji je trajao više od tri sata, doneta je odluka da se protiv Televizije Pink pokrene prekršajni postupak, a o visini novčane kazne RRA će doneti odluku u roku od osam dana.

Nadoknada u ovakvim postupcima kreće se od 300.000 pa do milion dinara. RRA je, takođe, zabranila emiterima svako dalje emitovanje programa koji svojim sadržajem teško ugrožava fizički, mentalni i moralni razvoj maloletnika i narušava dostojanstvo ličnosti.

Tanja Vojtehovski, PR Pinka, kaže da se nada da će RRA ipak imati razumevanja za ovu televiziju.

"Televiziji Pink nijednog trenutka nije bila namera da krši bilo koji zakon i nadam se da ćemo, kao komercijalni emiter, imati razumevanje od RRA. Maksimalno ćemo se potruditi da uskladimo naše poslovanje i emitovanje rijaliti programa u skladu sa zakonom. Čula sam da u saopštenju RRA stoji da je pokrenut prekršajni postupak protiv Televizije Pink i mogu samo da kažem da će i to biti regulisano u skladu sa zakonom" - naglasila je Vojtehovski.


Izvor: Kurir

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>