Region

Svet

Preminula Bojana Janković nije samo bila voditeljka, već je radila i u ministarstvu

Preminula Bojana Janković nije samo bila voditeljka, već je radila i u Ministarstvu energetike.

Preminula Bojana Janković nije samo bila voditeljka, već je radila i u ministarstvu Foto: Facebook printtscreen/Bojana JankovicBivša voditeljka Pink televizije, Bojana Janković, pronađena je sinoć 19. aprila, mrtva u svom stanu. Obožavala je svoj posao i nakon što se povukla sa malih ekrana, nekoliko puta se vrećala: 

- Povratak novinarstvu, mojoj ljubavi na prvom mestu, pa tek onda profesiji, nije slučajno. To je posledica ogromne želje da radim ono što me najviše ispunjava, što me čini srećnom i profesionalno mi predstavlja izazov - rekla je Bojana tada i otkrila koliko je ženi teško da se dokaže na medijskom nebu:
- Težinu određuje način na koji želiš da se dokažeš. Ukoliko ti je važno da se samo pojaviš, to danas možeš učiniti lako, na bezbroj načina. Svako danas može da skrene pažnju na sebe. Ukoliko izabereš drugi put koji podrazumeva znanje, upornost i pristojnost, logično da je teže. Mediji danas traže jeftinu i brzu atrakciju, ali uvek na kraju opstaju i ostaju prave vrednosti i kvalitet. Biti žena je teško gde god se nalazili, u Srbiji ili bilo gde na svetu. Predrasude su veće, a samim tim se nameće i veća potreba za dokazivanjem - dodala je, prenosi Telegraf. 

Nakon što je odustala od televizije, Bojana je tri godine radila kao savetnik za evropske integracije u Ministarstvu energetike, zaštite životne sredine i prostornog planiranja i tada je, kako prenosi Telegraf, govorila da su je političari uvek gledali kao voditeljku:  

- Kao i na sve druge koji rade u Vladi. Ono što svakoga od nas može da izdvoji jeste odnos ka poslu koji treba da bude na najvišem mogućem nivou, a ja smatram da sam upravo tako radila svoj posao.

Često je govorila i svom obrazovanju: 

- Prvo sam završila specijalističke studije iz ove oblasti na Fakultetu političkih nauka, a zatim master. Upravo mi je zakazana odbrana master rada, a tema koju branim je “Odnos medija i terorizma” - govorila je tada Bojana, prenosi Telegraf. 
 

Slične vesti: Jelena Karleuša surovo odgovorila Breskvici (FOTO)

Viber

Autor: J.B
Izvor: Svet Plus


>