Ostalo

Sme�no

Mudri saveti Vladete Jerotića za dugovečnost: Evo kako da sačuvate snagu i um!

Vladeta Jerotić je bio izuzetna figura, poznata po svojim mudrim savetima i jedinstvenom načinu života koji ga je održavao vitalnim do samog kraja.

Mudri saveti Vladete Jerotića za dugovečnost: Evo kako da sačuvate snagu i um! Foto: YouTube printscreen/TV HramNjegove reči su bile jednostavne, ali duboko prožete razumevanjem, dosežući kako najobrazovanije tako i obične ljude.

Brojne sale su se krcate na njegovim predavanjima, svedočeći o tome koliko su ljudi cenili njegove savete. Za mnoge je bila prava misterija kako je u poodmaklim godinama održavao tako dobru memoriju i izvanredno zdravlje.

Jednom prilikom, profesor Jerotić je otkrio svoju tajnu: 

"Više od 30 godina, svakog drugog dana sam sebi ponavljao engleski jezik. Prvo francuski, pa nemački, a najviše engleski kada sam boravio u Evropi. Čak i nakon nekoliko meseci u Engleskoj, nisam naučio koliko sam želeo. Svaki dan čitam bez rečnika, ali čitanje i govorenje su različite veštine. Uvek imam novi tekst pred sobom, ponavljam ga sebi i beležim nove reči u rečnik. Ako sam zapamtio sve reči, prelazim na novi tekst, ako nisam, ponavljam stare. Već više od tri decenije svakodnevno radim na svom vokabularu", prenosi Stil kurir. 

Osim toga, Jerotić je isticao važnost učenja pesmica kao još jednog načina održavanja uma svežim i vitalnim.

Slične vesti: Iz muškog ugla: Prestanite da nosite donji veš!

Viber

Autor: J.B
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>