Zadruga

Parovi

Porodila se Divna DNK! Uskoro će im biti vraćena i ćerka!

Porodila se Divna DNK! Ona i Marko dobili su sina Ivicu koji je neko vreme bio u inkubatoru. Uskoro će im biti vraćena i ćerka Kristina. Iako živi u siromaštvu, Divna kaže da je zadovoljna.

Porodila se Divna DNK! Uskoro će im biti vraćena i ćerka! Screenshoot/Instagram



Ekipa Kurira posetila je pre dva dana selo Dubnica kod Svilajnca i u skromnom domu zatekla učesnicu. Iako živi u siromaštvu, Divna kaže da je zadovoljna. Osim što se njena porodica uvećala, rekla nam je da je srećna i jer je saznala da će im ćerka Kristina (3) konačno, posle skoro dve godine, biti vraćena i to na Veliki petak. Devojčica više neće biti u hraniteljskoj porodici, gde boravi otkako su Divna i Marko bili u „Zadruzi“. Nju im je tada, podsetimo, socijalna služba oduzela zbog neadekvatnih uslova u kojima je rasla kod Milovanovićkinih roditelja:

"Prirodno sam se porodila, ali sam bila devet dana u bolnici zbog bebe. Porodila sam se prevremeno, u osmom mesecu, pa je beba bila u inkubatoru. Rodio se sa 2.340 grama. Sad ga dojim i lepo jede. Marko je sređivao sobu i farbao dok smo bili u bolnici. Kristina me grli i ljubi kad me vidi, jedva čekam da nam dođe kući."

Divni oko bebe pomaže maja Milijada. Ona kaže da je uvek tu za ćerku, ali da finansijski ne može da pomogne:

"Živim od socijalne pomoći, primam 12.500 dinara mesečno. Dijabetičar sam, jedva imam za lekove, nemam odakle da im pomognem. Ja sam isto sirotinja. Šećer mi je skočio na 28 kad je socijalno došlo da odvede Kristinu."

Druga baka, Markova mama Vesna, živi u Austriji. Ona im je pomogla da naprave kuću, a ovih dana će im, kako kaže Divna, poslati paket za Ivicu i Kristinu, jer oni ne mogu baš sve da im kupe. Nekadašnja učesnica „Zadruge“ i emisije „DNK“ kaže da će se ona i Marko možda konačno i venčati kad budu krstili sina:

"Još živimo u vanbračnoj zajednici. Možda se na leto i venčamo, kad budemo krstili Ivicu. Marko još ne sme da uzima bebu u ruke, ali ima vremena. Super se slažemo, on noću ponekad ustaje kad ja baš ne mogu."

Njena majka dodaje da ona ujutru uzme bebu da se oni malo naspavaju:

"Sad sam ispekla hleb i nešto spremila da imamo šta da jedemo."

Viber

Autor: O.J
Izvor: Kurir

Povezane vesti:


>