Ostalo

Sme�no

Verovanja i običaji naših predaka: Šta se nikada ne baca iz kuće?!

Neka verovanja i običaji naših predaka ostala su do dan danas sačuvana od zaborava, a mnogi ih se i pridržavaju. Šta se nikada iz kuće ne baca i zbog čega, pogledajte u nastavku.

Verovanja i običaji naših predaka: Šta se nikada ne baca iz kuće?! Foto: Pixabay





Stara narodna verovanja ostavljaju trag i danas, upozoravajući nas da ne bacamo određene predmete iz kuće. Veruje se da ti predmeti čuvaju pozitivnu energiju u domu, pa je mudro zadržati ih. Evo pet takvih stvari koje bismo trebali čuvati:

Hleb: Hleb je više od obične hrane u mnogim kulturama. On simbolizuje obilje i sreću, stoga je preporučljivo izbegavati bacanje hleba. Umesto toga, možete ga osušiti i ostaviti pticama, čuvajući tako simboliku sreće u domu.

So: So deli sudbinu s hlebom u mnogim verovanjima. Preporučuje se ne samo da ne bacate so, već i da je ne pozajmljujete drugima, jer se veruje da to može oterati blagostanje iz vašeg doma.



Foto: Freepik


Fotografije: Postoje određena pravila o tome koje fotografije možete uništiti. Fotografije neprijatelja smatraju se bezbednima za uništavanje, pod uslovom da na njima niste i vi prisutni. U suprotnom, postoji verovanje da možete privući lošu energiju, što može dovesti do bolesti i problema.

Sat: Veruje se da satovi nose energetsku povezanost sa svojim vlasnicima. Uništavanjem sata možete ozbiljno naškoditi osobi kojoj pripada. Međutim, možete bezbedno odbaciti samo one satove koji su beskorisni i ne mogu se popraviti.

Novčanik: Novčanik se smatra finansijskim talismanom. I onda kada je novčanik prazan ili oštećen, ne bacajte ga. Umesto toga, kada kupite novi novčanik, trebalo bi da ga neko vreme držite u kući, postepeno prebacujući novac iz starog novčanika u novi. Ovaj postupak se smatra prekidanjem veze s starim novčanikom, dok novi postaje nosilac pozitivne finansijske energije.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>