Zdravlje

Ljubav

Smešne dijete koje treba izbegavati

Sledeći put kada rešite da započnete dijetu, izbegavajte smešne trendove bez obzira koliko privlačno zvučali. Ukoliko zvuči previše lako, dejstvo je verovatno samo privremeno i pogrešan je način za gubljenje kilograma.

Smešne dijete koje treba izbegavati



Većina dijeta koje treba da imaju brze rezultate je opasna i može uzrokovati zdravstvene probleme, a težina će se svakako vratiti. Izbegavajte greške koje većina žena pravi prilikom gubitka kilograma i izbegavajte sledeće smešne dijete.

1. Dijeta hranom za bebe

Ovu dijetu su lansirale poznate ličnosti i jedna je od najsmešnijih dijetetskih trendova. Ona podrazumeva da se dnevno pojede četrnaest teglica bebeće kaše. To može dovesti do slabljenja mišića, umora i anemije.

2. Red bul dijeta

Većina žena koristi energetska pića kao zamenu za doručak ili ručak jer veruju da kofein i stimulansi mogu da suzbiju glad, sagore više kalorija i daju energiju. Međutim, kasnije će doći do pada energije što dovodi do žudnje za hranom i poremećenog metabolizma.

3. Dijeta jabukovim sirćetom

Ovo je najstariji trend ali i dalje popularan. Dijeta se sastoji od konzumiranje jedne do tri kašike jabukovog sirćeta uz ili pre obroka kako bi se usporio otpor insulina i poboljšao gubitak kilograma.

4. Dijeta sa supom od kupusa

Dijeta uključuje konzumiranje samo supe od kupusa dve nedelje. Međutim, povrće ne treba da bude jedina namirnica vaše ishrane jer se metabolizam usporava kada se ne unosi dovoljno proteina i masti.

5. Dijeta od kolačića

Ovo je najbolji primer smešnih dijeta. Ljudskom telu su neophodne sveže i zdrave namirnice, a ne prerađene i upakovane, naročito prilikom gubljenja kilograma. Konzumiranje kolačića navikava mozak na nezdravu rutinu razmišljanja da se poslastice doživljavaju kao pravi obroci.

6. Grejp dijeta


Ova dijeta sadrži jako malo kalorija i iako je grejp veoma hranljiv, nije nikakvo tajno oružije za gubljenje kilograma. Ukoliko želite zdravo da se hranite kako biste oslabili, uključite grejp u ishranu, ali nemojte da verujete da će konzumiranje grejpa uz obroke mnogo uticati na vaš gubitak kilograma.

Autor: M.P.
Izvor: Super Žena
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Lifestyle

Povezane vesti:


>