Region

Svet

Kemal Monteno mora na transplantaciju bubrega?

Kantautor iz BiH Kemal Monteno zbog loše funkcije bubrega moraće da se podvrgne zahvatu transplantacije.

Kemal Monteno mora na transplantaciju bubrega?



Kemal je optimističan zbog predstojeće operacije i ne boji se zahvata. Odgodio je sve obaveze kako bi lekarima bio na raspolaganju od 15. marta, izveštavaju agencije iz regiona.

Prošle godine završio je u zagrebačkom KBC-u "Rebro" zbog problema sa srcem koje je oslabilo zbog dugogodišnje šećerne bolesti. Ugradili su mu srčanu premosnicu, a tada su mu otkrili i lošu funkciju bubrega.

"Disciplinovan sam. Kad nisam u Zagrebu, pre nastupa u većim bolnicama u regionu dogovaram dijalizu. Pijem puno tableta, ali shvatio sam da nema drugog načina", objasnio je Kemal za "24 sata". U šali je dodao da su ga već drugi put sahranili ni krivog ni dužnog.

Portal Index.hr preneo je malo drugačiju izjavu poznatog kantautora: "Ma kakvi, šta vam je. Još uvek se ništa ne zna. To se može dogoditi sutra, može iduće nedelje, ili za godinu dana. Još uvek sam na listi, nalazim se u Zagrebu, osećam se dobro, sve je normalno zasad, samo što, eto, ne znam kad bi se mogla dogoditi operacija. Ljudi znaju čekati i po 20 godina".

Autor: B.B.
Izvor: Index.hr, RTCG

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>