Svet

Region

Dodela Gremi nagrada po 55. put: Dress Code bez obnaženosti (Video)

Na 55. dodeli "Gremi" nagrada, održanoj u nedelju uveče u Los Anđelesu, najvažnija priznanja osvojili su indi rok bend FUN, australijski pevač Gotje i britanski folk bend Mumford & Sons - za najbolju pesmu ("We Are Young"), snimak ("Somebody That I Used To Know") odnosno album godine (Babel). The Black Keys i Den Auerbah osvojili su četiri "Gremija" (rok pesma, rok izvođenje, rok album i producent godine).

Dodela Gremi nagrada po 55. put: Dress Code bez obnaženosti (Video)



Mlađi i manje poznati muzičari uglavnom su trijumfovali nad veteranima i zvezdama.

Osim za album godine, Mumford & Sons dobili su Gremi i za najbolji spot duge forme. "Nismo imali pojma da ćemo pobediti", kazao je glavni pevač Markus Mamford, "tako da nismo ništa napisali".

"Pomirili smo se s tim da je prošla bila godina Adel, a ova godina Black Keys", kazao je Mamford novinarima iza scene, dodajući da je "oduševljen" što su konačno pobedili.

Rokeri The Black Keys osvojili su najviše nagrada. "El Camino" je rok album godine, a "Lonely Boy" trijumfovao je u kategoriama za najbolju rok pesmu i rok izvođenje. Den Auerbah proglašen je za najboljeg neklasičnog producenta.

FUN. je proglašen za najbolje nove umetnike i pesmu godine za hit "We Are Young". "Ne znam šta mi bi da napišem takav refren", kazao je pevač Nejt Rus, "Svi imaju HD televizore i mogu da vide da i nismo baš tako mladi. Ovim se bavimo već 12 godina".

Gotje, koji je uzeo "Gremije" za snimak godine, alternativni album (Making Mirrors) i pop duo izvođenje, izjavio je da je iznenađen popularnošću pesme "Somebody That I Uset to Know" snimljene u očevoj štali u Australiji. "Neće mi smetati ako ne budem imao više nijednu pesmu sa ovakvim uspehom... Napisao sam možda i bolje pesme i nadam se da ću u budućnosti napisati još bolje", kazao je Gotje novinarima.

Adel je osvojila samo jednu nagradu - za najbolje solo pop izvođenje, a osim nje brojni drugi umetnici uzeli su po jednu nagradu u 81 kategoriji.

Šou u Los Anđelesu otvorila je Tejlor Svift pesmom "We Are Never Ever Getting Back Together". Nastupili su i Ed Širan, Elton Džon, Džastin Timberlejk i Ališa Kiz, a Sting, Bruno Mars i Rijana odali su počast Bobu Marliju. Rijana je sa Marlijevim sinom Zigijem otpevala pesmu "Could You Be Loved".

Iako je CBS televizijska mreža pred ovogodišnju ceremoniju dodele muzičkih nagrada Gremi izdala pravila o odevanju za izvođače i goste, nisu sve muzičke zvezde ispoštovale tražen dres kod.

Dženifer Lopez, koja se 2000-te godine pojavila u Versaće zelenoj haljini sa veoma dubokim dekolteom prošetala je ove godine crvenim tepihom u crnoj Antoni Vakarelo haljini koja sa jedne strane ima duboki šlic koji otkriva njenu nogu skoro do prepona.

''Ništa nisu rekli za nogu'', rekla je ona jednom od prezentera Rajanu Sikrestu na crvenom tepihu.

U imejlu koju je mreža SiBiEs poslala učesnici se, između ostalog, mole da ''zadnjica i grudi žena budu adekvatno pokrivene'' tokom ceremonije dodele nagrada.

Keti Peri je pokazala dekolte u Gučijevoj zelenoj toaleti, rekavši da je bila inspirisana retro glamurom Prisile Prisli iz 1970-tih, dok je Keli Rouland odabrala poluprozirnu varijantu Džordžesa Čakre.

Rijana takođe u potpunosti nije ispoštovala dres kod jer se pojavila u crvenoj dugačkoj haljini koju je za nju dizajnirao Azedin Alaj i koja otkriva pevačicine grudi bez grudnjaka.

Kantri pevačica Tejlor Svift je ispoštovala dres kod i na crvenom depihu je zabilstala u beloj dugačkoj haljini sa srebrnim detaljima na vratu i oko struka, a za nastup se presvukla u kratak šorts i čizme preko kolena.

Britanska pevačica Adel, koja je prošle godine osvojila šest Gremija, ostavila je po strani svoje crne dugačke haljine koje uglavnom oblači na značajnim događajima i pojavila se u bordo cvetnoj Valentino haljini do kolena sa dugačkim rukavima.



Autor: S.P.
Izvor: Blic, Tanjug

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>