Region

Svet

Prvi glas Srbije: Ispao Ivan Petrović! Žiri strožiji nego ikad! (Video)

Sedmo finalno i poslednje ovogodišnje izdanje donosi sedam takmičara koji su se oprobali u filmskoj večeri na muzičkom platnu "Prvog glasa Srbije".

Prvi glas Srbije: Ispao Ivan Petrović! Žiri strožiji nego ikad! (Video)



Finalisti su u dva bloka pevali prepoznatljive numere iz domaćih i stranih hit filmova, a glasovi publike su i ovoga puta bili presudni. Žiri, večeras nemilosrdan ali pravičan, kao i do sada čine Aleksandra Radović, Vlado Georgiev i Saša Milošević Mare.

Filmsko veče Prvog glasa Srbije takmičari su otvorili miksom pesama "Aquarius" iz filma "Hair" i "Samo malo" iz filma "Montevideo".

Ivan Petrović obožava filmsku muziku, a psiho-trileri su mi omiljeni žanr od malih nogu. Uz nadu da će preneti emocije na publiku, u prvom bloku pevao je "Nesanicu" iz filma "Ivkova slava", a u drugom "Beautiful Maria of My Soul" grupe Los Lobos iz filma "Kraljevi mamba".



Uz sitne sugestije da Ivanu fale "ukrasi" u glasu i više ležernosti u prvoj pesmi, žiri se složio da mu druga pesma mnogo bolje leži iako je tek u drugom delu nastupa pevao punim glasom. Generalno, zadovoljio je potrebe žirija. 



Mirna Radulović voli horor filmove još od svoje 13. godine. Najbitnije joj je da je film napet i radnja neočekivana. Prvu numeru "Skyfall", koju u originalu izvodi Adel, iz istoimenog filma o Džejmsu Bondu, posvetila je bivšoj finalistkinji Saški Janković, dok je druga pesma bila "Noćas mi srce pati" Silvane Armenulić iz filma "Kamiondžije".



Žiri je bio zadovoljan prvom interpretacijom, uz konstataciju da je Mirna standardno dobra i da je njeno pevanje "čisto kao suza", ali su joj u drugom nastupu zamerili na poremećaju dikcije i možda pogrešno odabranom žanru. Iako je bio prisutan mali nedostatak energije, Mirna je bila sjajna.



Zoran Stanić
voli akcije, drame i neke romantične filmove. Žao mu je što nikada do sada nije izveo devojku u bioskop, a jedan od omiljenih filmova mu je "P.S. I Love You". Privlači ga dobra radnja, dobar zaplet i glumci. U prvom bloku otpevao je pesmu "Zaboravljeni" iz istoimenog filma, a u drugom "After Dark" iz filma "Od sumraka do svitanja".



Vlado, Aleksandra i Mare nisu bili zadovoljni prvim Zoranovim nastupom ocenivši ga prosečnim, uz zamerke na nesiguran početak i nedostatak koncentracije. Međutim, drugi nastup popravio je generalan utisak pa su Zoranu uputili sve pohvale.



Sara Jovanović obožava mjuzikle i volela bi da jednog dana glumi u istom. Omiljeni su joj "Eni", "Brilijantin" i "Flashdance". Prva pesma je iz njenog omiljenog mjuzikla, "Maniac" iz filma "Flashdance", dok je druga koju je otpevala bila "Tango smrti" Tanje Bošković iz filma "Balkan Ekspres".



Iako je žiri u prvom nastupu zamerio Sari na potiskivanju pevanja u drugi plan zbog koreografije, pohvalili su njen izuzetan smisao za scenski nastup, kao i harizmu koju poseduje. Drugi nastup po mišljenju žirija bio je odličan, drugačiji, na momente je podsećala na Tanju Bošković i glas joj je veoma lepo zvučao u niskim tonovima.



Nevena Božović najviše voli akcione filmove, a neostvarena želja joj je da bude tajni agent. Omiljeni filmovi su joj "Umri muški", "Kum" i "Brzina", a glumci Robert De Niro, Brus Vilis i Tom Kruz. Pevala je pesme "Puče puška" Bilje Krstić iz filma "Zona zamfirova" i veliki hit Whitney Houston "I Will Always Love You", evergrin iz filma "Telohranitelj" .



Žiri je konstatovao da Nevena jako dobro vlada pesmama koje su bliske Kosovu i da se snalazi u tom žanru pa je prvi nastup bio bez greške, dok je za drugu interpretaciju dobila brojne kritike za loše bojenje glasa i nedovoljnu količinu iskustva za ovakav "zalogaj", ali na kraju i pohvalu na hrabrosti za izvođenje izuzetno teške pesme.



Boris Petrović voli muziku u filmovima koja ide u skladu sa scenom i smatra da ljudi ne obraćaju veliku pažnju na to. Preferira borilačke veštine, pa je u skladu sa tim prvo pevao pesmu "Eye Of The Tiger" iz filma "Rocky", a zatim od Indexa "Bacila je sve niz rijeku" iz filma "Lepa sela lepo gore".



Jednoglasna kritika žirija upućena Borisu za prvi nastup bila je na račun velikog pada energije i borbenosti u odnosu na sva prethodna izvođenja, a savetovali su mu i da se ne oslanja stalno na svoj šarm. Scenski nastup i stajling bio je za pohvalu. Drugo Borisovo izvođenje takođe je bilo oštro iskritikovano. Osim šarma koji poseduje, po mišljenju žirija, potrebno mu je mnogo više energičnosti, kako u glasu, tako i u celokupnom nastupu.



Sanja Dimitrijević voli muziku 40-ih, 50-ih i 60-ih. Oduševljava je što su glumci u filmovima iz tog perioda i pevači i plesači, što je danas retkost, i volela bi da se može vratiti u taj period. Izuzetno voli romantične filmove, pa je u prvom bloku otpevala pesmu Jadranke Stojaković "Sve smo mogli mi" iz filma "Cirkus Columbia", a u drugom "Lovefool" grupe The Cardigans iz filma "Romeo i Julija".



Prva interpretacija nije prošla sjajno po mišljenju žirija, s obzirom na to da je pesma bila pogrešan izbor za ovakvo takmičenje i iziskuje neku drugu atmosferu jer izražava tugu. Ni u drugom nastupu Sanja nije opravdala očekivanja, bila je prosečna. I njoj je, kao i Borisu, skrenuta pažnja na nedostatak energije i neupečatljiv nastup.



Muzički gost večerašnjeg izdanja Prvog glasa Srbije bili su Bilja Krstić i Bistrik Orchestra koji su izveli numeru "Jovano, Jovanke".

Nevena Božović, Mirna Radulović, Sara Jovanović, Boris Petrović i Sanja Dimitrijević ostvarili su prolazak u novu rundu takmičenja, dok su se u duelu borili Ivan Petrović i Zoran Stanić. Ivan je pevao pesmu grupe Queen "Living On My Own", a Zoran "It Must Have Been Love" u izvođenju grupe Roxette.



Konačnu odluku žirija saopštio je Vlado Georgiev, a odlučeno je da takmičenje napušta Ivan Petrović. Zoran Stanić ide dalje.



Napominjemo da će u sledećoj emisiji Prvog glasa Srbije takmičari pevati pesme po izboru publike, a detaljnije pročitajte iduće subote na našem portalu.

Autor: B.B.
Foto: TV Prva

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>