Ostalo

Sme�no

Najlepša ostrva na svetu (Foto)

Leto je gotovo i ono što vam je ostalo u sećanju su plaže, vrelina, možda koja simpatija i to je sve, ali...

Najlepša ostrva na svetu (Foto)



S obzirom da ste se vratili u sivilo grada i duboko zagazili u poslovne obaveze, rešili smo da vas barem na kratko vratimo na more i neke prelepe destinacije. Sanjarite još malo, barem dok gledate fotografije najlepših ostrva na svetu.



Zvanični naziv Sejšela je Sejšelska Republika, a ona je arhipelag koji je smešten u Indijskom okeanu i koji se sastoji od 115 ostrva. Nalazi se istočno od Afrike i severoistočno od Madagaskara. Zahvaljujući tropskim plažama i čistoj vodi, Sejšeli su jedna od najpopularnijih turističkih destinacija. Ovde možete plivati, roniti, pecati i jedriti.



Tahiti se nalazi u arhipelagu Društvenih ostrva u Južnom Pacifiku. Ovo prelepo ostrvo stvoreno je usled vulkanskih erupcija te je prošarano koralnim grebenima. Poznato je kao jedna od omiljenih destinacija za ronjenje.



Zvanično Republika Maldivi, smešteni su u Indijskom okeanu, jugozapadno od Šri Lanke i pravi su raj za turiste. Sastoji se od grupe atola sa veoma bujnom vegetacijom, čistom vodom i besprekorno prelepim belim peščanim plažama.



Santorini. Grci ga zovu Tira ili Fira, a sam naziv ostrva nastao je srastanjem reči latinskog naziva Sveta Irena. Samo ostrvo predstavlja asocijaciju za turizam visokog nivoa te je jedno od najslikovitijih i najposećenijih grčkih ostrva.



Sebu je filipinsko ostrvo i prepoznatljivo je po svom uskom obalnom području i krečnjačkim visoravnima. Okruženo je sa 167 manjih ostrva i pravi je raj za sve koji vole uživati u peščanim plažama i kristalno čistoj vodi.


Ova popularna turistička atrakcija ima zvanični naziv Republika Fidži i nalazi se u južnom delu Tihog okeana. Fidži je, uglavnom, nastao usled vulkanske aktivnosti, a okružen je belim peščanim plažama i koralnim grebenima. Prošaran je tropskim šumama i odiše veoma mirnom i privlačnom atmosferom.


Mikonos spada među najpoznatije i najpoželjnije svetske destinacije, a posećuju ga turisti iz celog sveta. Njegova vanvremenska lepota, jedinstvena kombinacija izvanredne peščane obale sa kristalno čistim morem i zadivljujućim gradom čini ga jednim od najlepših ostrva na svetu. Toliko je lep da ćete se u njega zaljubiti na prvi pogled.

Autor: Sokol Vuk
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>