Region

Svet

Zvezde na Noletovoj dobrotvornoj večeri u Njujorku za pomoć deci u Srbiji

Najbolji srpski teniser Novak Đoković, u ime svoje fondacije, organizovaće 12. septembra u Njujorku prvu dobrotvornu večeru posvećenu deci i poboljšanju uslova njihovog obrazovanja i odrastanja.

Zvezde na Noletovoj dobrotvornoj večeri u Njujorku za pomoć deci u Srbiji



Tri dana po završetku US Open-a, Đoković će, kao počasni predsedavajući, biti domaćin ovog značajnog događaja i večere, na kojoj će biti priređena humanitarna aukcija.

Pored Đokovića, kao osnivača, počasnog predsedavajućeg i ambasadora UNICEF-a, učestvovaće i holivudski glumac Endi Garsija, svetski top model Anja Rubik, čuvena kreatorka Dona Karan, filmski producent Milutin Getsbi, poslovni magnat Ronald Barkl, a svoj su dolazak najavili i kreator Tomi Hilfiger sa suprugom Di Oklepo, urednica Voga Ana Vintur i druge poznate ličnosti.

Sredstva prikupljena tom prilikom biće usmerena ka deci, posebno mališanima iz Srbije, odnosno ka ulaganju u programe ranog obrazovanja i obnovu i izgradnju vrtića. Kako je rečeno iz Đokovićeve fondacije, "Novakov moto je da se podrškom mladim ljudima humanost može podići na viši nivo".

"Fondacija, samim tim, omogućava deci iz nerazvijenih sredina da odrastaju, igraju se i razvijaju u stimulativnim, kreativnim i bezbednim okruženjima, sa razvojem i finansiranjem različitih objekata namenjenih deci, pre svega vrtića, uz istovremeno poštovanje i potpuno razumevanje sredine u kojoj žive".



Đokovićev cilj je da podstakne svest o ovim pitanjima i potrebama zajedno sa krugom svojih prijatelja iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave i filantrope, koji podržavaju sve napore ove Fondacije i koji će mu se pridružiti 12. septembra.

Srpski teniser osnovao je humanitarnu fondaciju 2007. godine koja je postojala pod imenom "Novakov fond" sve do februara 2012. Misija Fondacije je da umanji patnje koje deca osećaju, nastale bilo zbog nedostatka ishrane, obrazovanja, zbog bolesti, ili zbog gubitika porodice, time što će im se obezbediti sve što je potrebno kako bi im život bio lakši i lepši.

Autor: B.B.
Izvor: 24sata
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>