Region

Svet

Srđan Đoković: Imao sam jedan posto šanse da preživim!

Srđan Đoković, gostujući u emisiji emisiji, otvorio je dušu i govorio o svim usponima i padovima kroz koje su oni kao porodica prolazili, tokom Novakovog puta ka samom vrhu svetskog tenisa, ali da je imao i ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih je jedva ostao živ. 

Srđan Đoković: Imao sam jedan posto šanse da preživim! Foto: YouTube Printscreen/Prva TV



Naš najbolji i prvi teniser sveta, Novak Đoković, često ističe kako su se njegovi roditelji žrtvovali da bi on danas bio to što jeste, a zbog svih stresova koje su godinama proživljavali, zdravlje Srđana Đokovića, bilo je ozbiljno ugroženo. 

Novakov otac je istakao da je često ulazio u očajanje:

- Novak nije bio upućen do svoje 17. godine sa kakvim problemima se susrećemo oko finansiranja njegove teniske karijere. Tada je saznao da su svi lokali koje smo imali u stvari iznajmljeni, kao i stanovi u kojima smo živeli, ali zato je on i uzor tom trećem svetu, jer je od samog početka bio normalan dečak - rekao je Srđan i dodao: 

- Mi smo obična srpska porodica koja nije imala nikoga iza sebe, osim nekoliko prijatelja koji su bili zaista fantastični i zahvaljujući njima, uspeli smo da izguramo sve do kraja. To su bili veliki stresovi. Godinama nisam spavao, pa se to na kraju odrazilo na moje i suprugino zdravlje. Dijana je pre jedno 12 godina imala ozbiljnih zdravstvenih problema, a ja pre 9. Sve to je nekako bio uslov da se dogodi, da bi se Novak napravio takav, kakav jeste – kazao je Srđan u emisiji "Preživeli" na televiziji K1.




Zbog stresa, zdravlje mu je bilo ozbiljno ugroženo, a lekari su mu davali jedan posto da preživi.

Imao sam sepsu krvi, vodu u plućima, gnojne apcese i dve bakterije. Doktori su mi mesec dana davali jedan posto šanse da ću preživeti. Da me nisu prebacili u Minhen, teško da bih preživeo, jer nije bilo uslova za preživljavanje kod nas – zaključio je Srđan Đoković.






Slične vesti: ​Povukla se na vrhuncu karijere: Danijela Vranić se vraća na muzičku scenu, evo kako sada izgleda (VIDEO)

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>