Region

Svet

Trubači u senci Cece Ražnatović

Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović obeležiće 52. Sabor trubača u Guči koji počinje danas. Ona će nastupiti u revijalnom delu programa u nedelju 12. avgusta i tada će svoje najveće hitove otpevati u trubačkom aranžmanu. Ceca će zapravo zatvoriti ovu manifestaciju, a za svoj nastup će, kako se šuška, dobiti 35.000 evra

Trubači u senci Cece Ražnatović



Dan pre nje, u subotu 11. avgusta, od 21 čas, kada je finalno takmičenje, koncert  će za vreme zasedanja žirija održati slavuj iz Mrčajevaca Miroslav Ilić, koji ove godine obeležava četiri decenije uspešnog rada.

Inače, danas će podizanjem zastave, pucanjem prangija i pesmom „Ss Ovčara i Kablara" biti otvoren sabor, na kojem će trubačko umeće do nedelje prikazati 50 orkestara iz zemlje i sveta. Za razliku od ranijih godina, kada su političari otvarali sabor, ove godine ta čast pripašće operskoj divi Radmili Bakočević, inače rođenoj u selu Viča kraj Guče. Za Zlatnu trubu takmičiće se 19 orkestara, dok će se za prvu trubu sveta takmičiti 12 orkestara. U svojim kategorijama takmičiće se 15 omladinskih i četiri pionirska trubačka orkestra.

U zabavnom delu programa posetioci će, osim u Cecinom i Ilićevom nastupu, moći da uživaju i u koncertima Dejana Petrovića, „Big benda", Dejana Lazarevića, braće Teofilović.

Pored već tradicionalnog trubačkog nadmetanja, pripremljeni su i brojni drugi sadržaji: izložbe radova dragačevskih tkalja, likovne, etnografske i istorijske izložbe, nastupi kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa.

Autor: J.B.
Izvor: Press
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>