Region

Svet

Aleksandra Kovač: Ponizili su me na ispitu, doživela sam stres

Pevačica i kompozitor Aleksandra Kovač izazvala je u petak skandal na Fakultetu muzičkih umetnosti, na kome studira.Naime, do incidenta je došlo tokom polaganja pismenog ispita za troglasnu kompoziciju koji traje, ni manje ni više, nego pet sati. Prema rečima same Aleksandre, problem je nastao kada je ona osetila potrebu da ode do toaleta, a to joj nije dozvoljeno.

Aleksandra Kovač: Ponizili su me na ispitu, doživela sam stres



"Završavam Fakultet muzičkih umetnosti nakon 20 godina. Uzoran sam student sa prosekom 9,65, nikada ne pravim probleme, ali ovo ne mogu da prećutim" - napisala je Aleksandra na svom Fejsbuk profilu, i nastavila:

"Polagala sam pismeni ispit koji traje pet sati i podrazumeva pisanje troglasne kompozicije, koju stvarno nije lako napisati! Bilo je vruće i pila sam dosta vode i nakon neka dva i po sata meni se  pripiškilo, što je sasvim normalno! Dežurni asistent mi nije dozvolio da izađem jer je dekanat propisao pravilo da nije dozvoljen odlazak u toalet za vreme pismenog ispita. Ukoliko izađete, završili ste ispit i ne možete da nastavite sa radom" - ogorčeno je istakla pevačica koja je tek tada proživela pravi pakao.

"Ja sam izdržala dva i po sata, ali sam tada već počela da se preznojavam i nisam mogla da se koncentrišem. Shvatila sam da ću se upiškiti, a da mi je ostalo još pola rada da napišem! Asistent je verno poštovao pravila i rekao mi je da ako odem do toaleta, moram da predam rad. E, tad mi je stvarno prekipelo! Upala sam u raspravu sa dotičnim i na njegovu ponudu da pozove prodekana fakulteta telefonom, sa oduševljenjem sam pristala. Razgovor je, međutim, tekao tako što mi je prodekan na moju molbu da odem do toaleta poručio: „Trebalo je o tome ranije da razmišljate?!" Da nemam skoro 40 godina, verovatno bih ćutala i upiškila se, ali se završilo tako što sam pretrpela neverovatno poniženje, stres i moja kompozicija nije ispala onako kako sam je zamislila! Ali sam ipak piškila i zato, veliko im hvala! Sram da bude FMU što tako tretira studente" - oštro je poručila prva srpska dobitnica MTV nagrade.

Autor: J.B.
Izvor: Press
Foto: internet

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>