Region

Svet

Željko Joksimović: Poslednji put pevam na Evroziji

Naš predstavnik na pesmi Evrovizije Željko Joksimović večeras će otvoriti drugo polufinalno veče i pokušati da se plasira u finale ovog prestižnog muzičkog takmičenja. Pored njega, boje svoje zemlje će predstaviti još 17 učesnika koji će u Kristalnoj dvorani u Bakuu, u Azerbejdžanu imati isti cilj kao Željko.

Željko Joksimović: Poslednji put pevam na Evroziji



Željko trenutno važi za jednog od favorita, među prvih pet je na kladionicama, a interesovanje za njim je ogromno. Ipak, naš predstavnik je u intervju za sajt Evrovizije potvrdio da će solista.večerašnji nastup na Pesmi Evrovizije njegov poslednji kao solista.

Definitivno je ovo moj poslednji nastup na ovom takmičenju. Tačno je da poslednji put nastupam kao solista na Evrosongu – rekao je Željko.

Večerašnje takmičenje otvoriće upravo Željko Joksimović svojom kompozicijom „Nije ljubav stvar“, za koju su tekst napisali Marina Tucaković i Miloš Roganović, a pratiće ga muzičari „Ad hok orkestra" Ksenija Milošević, Olga Vulović, Miloš Nikolić, Dušan Alagić i Dragan Krstić.

"Ne razmišljam o tome pod kojim rednim brojem nastupam, jer mislim da smo se mnogo dobro pripremili. Možda ćemo skinuti tenziju kada će da dođe naš red da nastupimo – otpevamo prvi. Imamo mnogo dobar osećaj, a cilj ne krijemo – da Srbiju dovedemo na naviše moguće mesto na ovom takmičenju" - rekao je predstavnik Srbije iščekujući večerašnji nastup.

Inače, Željko ima impresivne rezultate na Evrosongu. Učestvovao je 2004. godine sa pesmom „Lane moje“ koja je proglašena za najslušaniju pesmu ikada i tada je osvojio drugo mesto. Dve godine kasnije Željko se pojavio na festivalu kao kompozitor pesme „Lejla“ koju je izvodila grupa Hara Mata Hari. Dvostruku nastup je imao 2008. godine kada je bio voditelj programa Pesme Evrovizije koji se održavao u Beogradu sa Jovanom Janković koja mu je kasnije postala žena i kao kompozitor pesme „Oro“ koju je izvodila Jelena Tomašević.

Posle pune četiri godine Željko se vratio na Evrosong sa pesmom „Nije ljubav stvar“ kojom će pokušati da vrati ovo muzičko takmičenje u Beograd.

Izvor: Novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>