Region

Svet

Jelena Janković: U tenisu je sve moguće

Izgleda da je došlo vreme i da Jelena Janković ličnu kolekciju obogati peharom sa grend slema. Pred početak Rolan Garosa, najbolja srpska teniserka i trenutno četvrti reket sveta, spada među favorite za osvajanje prestižnog turnira u Parizu, a prema njenim rečima, napokon se oslobodila viška mišića.

Jelena Janković: U tenisu je sve moguće



“Htela sam da budem snažnija, nabacila sam dosta mišića tokom protekle godine, ali, nažalost, ispalo je veoma loše po mene. Postala sam dosta sporija, izgubila sam ritam. Napokon sam shvatila da ne moram da budem poput drugih igračica, već da moram da nametnem svoj stil. Sada sam ponovo motivisana, gladna trofeja i osećam se gotovo kao leptir na terenu. Pripadam sitnijim igračicama, gotovo kao i Žistin Enan, dok su ostale devojke tako jake. Rade naporno u teretani, pokušala sam isto, ali naučila sam lekciju".

Jelena je ove godine osvojila Indijan Vels i stigla do finala Rima, a kada je u pitanju Rolan Garos, dosad je u dva navrata igrala u polufinalu.

“Bila sam treća na svetu kada sam putovala samo sa mamom, bez trenera. Sada ponovo verujem svojim instinktima i, naravno, majci, koja mi je najveća podrška. Ne mogu da kažem da mi je ona trener, ali je veoma pozitivna osoba. Ono što je najbitnije u ovom trenutku je da sam vratila samopouzdanje, a kada sam videla da je Kim Klajsters posle povratka u tenis osvojila grend slem, shvatila sam da je u ovom sportu sve moguće”, rekla je Jelena.

Viber

Izvor: Svet Plus

Tagovi

Povezane vesti:


>