Region

Svet

Vendi: Cecinog popa treba razrešiti dužnosti

Vesna Vukelić Vendi uputila je otvoreno pismo Svetom arhijerejskom sinodu Srpske pravoslavne crkve, u kome apeluje na patrijarha da sveštenika Cece Ražnatović Stefana Šarića razreše dužnosti, jer, kako kaže, iz njega govori nečastivi.

Vendi: Cecinog popa treba razrešiti dužnosti



"Molimo se Irineju da ne dozvoli više zloupotrebu svete evharistije od strane čoveka u crnom pod imenom Stefan Šarić! Vaše preosveštenstvo, vi sada, kao dobar pastir vaših sledbenika, pomozite i urazumite čoveka u crnom da ne radi ono što veseli nečastivog! Ako je njegova ispovednica kriminalac (tako je država označila), nemojte da dozvolite da on tu istu štiti tako što je označava kao osobu na pravom putu, a da narod koji veruje u odluku države naziva zluradim" - kaže Vendi i dodaje:

"Njegova klijentkinja je i sama priznala da je radila nečastive stvari i zato se nalazi u kućnom zatvoru. Kako je moguće da takav čovek svetu tajnu ispovesti iznosi javno?! I još je tumači onako kako osuđenici odgovara. Taj čovek kaže: „Svi koji su sumnjali u nju, stideće se jednog dana!“ Zar nečastivi treba da se obraća kroz usta čoveka u crnom, i to po naslovnim stranama?! Zar nečastivi treba da svetu tajnu ispovesti javno bruka?!"

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>