Svet

Region

Princ Vilijam i Kejt žive u ukletom dvorcu

Poznato je da dvorci skrivaju mnoge porodične tajne, a neke od njih jedva čekaju da ugledaju svetlo dana, kao što je dvorac u kome princ Vilijam živi sa suprugom Kejt.

Princ Vilijam i Kejt žive u ukletom dvorcu


Londonom se šire svakakve priče, a navodno duh Ane Bolen, supruge Henrika VIII, koja je bila uhapšena i optužena za preljubu, incest, izdaju i bacanje čini 1536. godine, još uvek šeta po Dvorcu Londona. Glasine o ukletoj kući počele su da kruže kada su se princ Vilijam i Kejt preselili u renovirani apartman u Kensingtonskoj palati, a u kojoj je i sam princ živeo sa bratom Harijem i majkom princezom Dajanom.

Navodno se u palati može videti i kralj Džordž II koji često lebdi ispred velikih prozora i čeka vesti s ratišta svoje vojne trupe, prenosi Dnevnik. Džordž II ujedno je i poslednji britanski kralj koji je posebno predvodio svoju vojsku, a umro je 1727. Osim njega, Kensingtonom navodno kruži i dečak fantom koji luta od 18. veka.

"Te pojave su prilično standardne za uklete kuće, ljudi se osećaju neugodno i osećaju kao da ih netko prati", kaže Bendžamin Redford naučnik koji istražuje paranormalno. Kensingtonska palata svakako nije jedna od poznatih ukletih kuća, ali važno ja naglasiti da skoro svaka stara građevina u Britaniji ima nekakve duhove prošlosti.
Eto, ukoliko ste se uplašili da je duh mlade koja plaši vozače na putu Zaječar-Bor nešto neobično, ili se ponadali da smo bar po nečem jedinstveni u svetu - ipak nije tako.

Izvor: Smedia

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>