Region

Svet

Udruženja estradnih umetnika: Mnogi pevači rade na crno

Predsednik Udruženja estradnih umetnika Srbije Danka Stojiljković kaže da je danas mali je broj pevača i muzičara koji su članovi ovog udruženja, kao i da mnogo od njih i dan danas rade na crno.

Udruženja estradnih umetnika: Mnogi pevači rade na crno



"Postati član je izgleda ponižavajuće. Pa jedna Lepa Brena je došla kod nas na audiciju. I svaka joj čast, jer je ispoštovala one koji su anonimni. Da smo složniji i naša branša bi bila u boljoj poziciji. Očigledno je problem u njihovim glavama. Ako čovek koji se bavi ovim poslom ne može da izdvoji godišnje 50 evra, onda nemam reči. Neko to za veče popije u kafani. Ali, kad bi se digao jedan Miroslav Ilić i drugi pevači bi nas podržali, a svima bi bilo lakše" - kaže Danka i dodaje:

"Godinama rade na divlje. Mi smo narod koji je sklon prevarama. Pre nekoliko godina krenula je muzička policija po restoranima i pevači su masovno dolazili da se učlane. Međutim, sada to niko ne kontroliše i oni su se opustili."

"Dešavalo se recimo da ih vrate iz Hrvatske ili neke evropske zemlje jer nemaju licencu za rad, a samim tim ni pravo da pevaju. Na primer, na graničnom prelazu u Hrvatsku traži se papir sa licencom i ko ga nema ne može da uđe u zemlju."

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>