Style

Ljubav

Znakovi horoskopa i zdravlje: Šta možete preduzeti?!

Astrologija može biti vredan alat u razumevanju zdravlja. Jedan popularan način analize zdravlja je zasnovan na horoskopskim / astrološkim znakovima. Šta možete preduzeti?!

Znakovi horoskopa i zdravlje: Šta možete preduzeti?! Foto: Pixabay






Različiti znakovi povezani su sa različitim vrstama zdravstvenih problema. Hajde da istražimo neke od uobičajenih zdravstvenih problema kojima su skloni znakovi zodijaka, i šta možete učiniti da biste se zaštitili.


Ovan: Poznati su po tome što su impulsivni i tvrdoglavi. Iako ove osobine mogu biti pozitivne, mogu dovesti i do zdravstvenih problema. Skloniji su stresu i anksioznosti od drugih znakova, kao i glavoboljama i migrenama. Takođe su skloni povredama zbog svoje impulsivne prirode. Trebalo bi da se pobrinu da dobiju dovoljno odmora, redovno vežbaju, primenjuju tehnike upravljanja stresom i izbegavaju stimulanse poput kofeina.



Bik: Iako su obično zdravi ljudi, postoje neki zdravstveni problemi kojima su skloniji od drugih. To uključuje fizičke zdravstvene probleme poput bolova u leđima i glavobolja, kao i one povezane sa grlom i ustima. Zapamtite, vaše zdravlje je u vašim rukama! Važno je da izdvoje vreme da se povežu sa prirodom. Izlazak napolje i uživanje u lepoti prirodnog sveta može biti odličan način da se opustite i obnovite um i telo.

Blizanci: Poznati su po tome što su razgovorljivi i uvek u pokretu, što može stvarati stres na njihov nervni sistem. Pokušajte da pravite pauze i vežbate tehnike opuštanja poput joge ili meditacije. Takođe su podložni prehladama i respiratornim problemima. Mogu imati sklonost da preskaču obroke ili jedu na brzinu. Konzumiranje nutritivnih obroka i održavanje hidriranosti pomoći će im da ostanu energični i fokusirani. Previše razmišljanja može dovesti do anksioznosti.


Rak: Poznati su po svojoj osetljivosti, što ih može učiniti podložnim stresu i anksioznosti. Česti zdravstveni problemi za njih uključuju probleme sa varenjem, glavobolje i umor. Trebalo bi da se fokusiraju na dobijanje dovoljno odmora, konzumiranje uravnotežene ishrane i redovno vežbanje. Pronalaženje načina za upravljanje stresom takođe je ključno, jer to može pomoći da ostanu zdravi i smanje rizik od razvoja zdravstvenih problema.


Lav: Skloni su srčanim problemima. Mogu imati visok krvni pritisak ili patiti od srčanih problema. Trebalo bi da vode računa o svom srcu i prate nivo holesterola. Takođe bi trebalo redovno da vežbaju i jedu zdravu ishranu. Neki saveti za zdravlje uključuju dobijanje dovoljno sna, izbegavanje previše natrijuma i šećera, i održavanje aktivnog načina života. Takođe bi trebalo redovno da prate svoj krvni pritisak.


Device: Iako su generalno zdravi, postoje neki zdravstveni problemi kojima su skloniji od drugih. Jedan uobičajeni problem je nadimanje. Imaju tendenciju da se previše brinu, što može dovesti do problema sa stomakom. Trebalo bi da vode računa o svom stomaku tako što će češće jesti manje obroke. Često postaju napeti i pod stresom, što može dovesti do glavobolja. Trebalo bi da se pobrinu da piju dovoljno vode i dobijaju dovoljno sna.

 

Osećate se loše? Konstantan strah je u vama? Možda ste u kandžama manipulatora





Foto: Feepik


Vaga: Vole različite kuhinje i poznati su po tome što vole slatkiše. Mogu imati poteškoća da kažu "ne" kada treba, što može dovesti do nezdravih ponašanja usmerenih ka zadovoljavanju drugih. Skloni su problemima sa kožom poput akni, osipa i drugih iritacija kože. Da bi ostali zdravi, trebalo bi da rade na balansiranju svojih života, postavljanju zdravih granica sa drugima i uzimanju vremena da se opuste i odmore. Pravilna ishrana i hidratacija pomoći će u održavanju tela energizovanim.

Škorpija: Poznati su po svojoj intenzivnosti i strasti. Mogu patiti od gorušice, nadimanja ili drugih gastrointestinalnih problema s vremena na vreme. Budući da su često vrlo aktivni i puni energije, ponekad stavljaju pritisak na svoje respiratorne sisteme. To može dovesti do problema poput astme ili bronhitisa. Često se suočavaju sa mnogo stresa u svojim životima. To može rezultirati fizičkim zdravstvenim problemima poput visokog krvnog pritiska ili glavobolja.



Strelac: Ovo je vatreni znak, i kao takav, sklon je problemima sa krvnim pritiskom i srcem. Takođe su podložni gastrointestinalnim problemima, poput čira i gorušice. Često imaju brz način života koji može staviti pritisak na nervni sistem. Problemi sa donjim abdomenom su takođe česti. Trebalo bi da se pobrinu da jedu zdravu ishranu i redovno vežbaju kako bi održali svoje zdravlje i praktikovali dobru samobrižnost, piše Hindustantimes.

Jarac: Mogu biti zdravi i fit, ali su takođe skloni određenim zdravstvenim problemima. Na primer, veća je verovatnoća da će patiti od depresije. Problemi sa zglobovima i kostima, poput artritisa i osteoporoze, takođe su česti kod njih. Takođe se suočavaju sa problemima sa kožom i kosom. Zdrava ishrana koja uključuje obilje voća i povrća, integralnih žitarica i nemasnog proteina može pomoći u održavanju dobrog zdravlja i nivoa energije.

Vodolija: Poznati su po svojoj energičnoj i avanturističkoj prirodi, pa je važno uključiti fizičku aktivnost u njihovu svakodnevnu rutinu. To može uključivati jogu, trčanje, vožnju bicikla ili planinarenje. Budući da su avanturističke prirode, važno je da u svoju ishranu uključe raznovrsnu i zdravu hranu. Takođe se smatra da su skloni anksioznosti i imaju veći rizik od razvoja šizofrenije. Važno je da ostanu hidrirani.

Ribe: Veoma su osetljive i skloni anksioznosti i depresiji. Takođe su pod većim rizikom od razvoja sindroma hroničnog umora i drugih autoimunih bolesti. Što se tiče blagostanja, trebalo bi da se fokusiraju na stvaranje balansa u svom životu. To može značiti postavljanje granica, redovne pauze od posla ili društvenih mreža, i praktikovanje samobrižnosti. Meditacija i joga su odlični alati za smanjenje stresa i vraćanje emocionalne ravnoteže.
 

Izdašna Euroblok torta! Idealna za slavlja (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>