Zdravlje

Ljubav

Pet načina za bolji san tokom sezone alergija

Dolazak proleća za osobe koje imaju problem sa alargijama, donosi i razne probleme. Od svraba očiju, grlobolje, konstantnog kijanje, do lošeg sna.

Pet načina za bolji san tokom sezone alergija Foto: Pixabay



Važno je da osobe koje pate od alergija na polen preduzmu korake kako bi upravljali svojim simptomima i poboljšali kvalitet spavanjaa. Prema savetima stručnjaka, postoje neke mali saveti koji vam mogu obezbediti bolji san tokom sezone alergija.

Tuširanje toplom vodom pre spavanja

Parna od tople vode tokom tuširanja može pomoći u ublažavanju začepljenja nosa tako što će omekšati sluz i smanjiti upalu u nosnim prolazima. Tuširanje toplom vodom pre spavanja takođe može pomoći u promovisanju opuštanja i osećaja mira, kao i u regulisanju telesne temperature pre spavanja.

Spavanje sa čarapom punom pirinča

Napunite čistu čarapu sirovim pirinčem i zagrijte je u mikrotalasnoj pećnici 30 sekundi, zatim je stavite na čelo ili preko očiju. Važno je da nije previše vruća. Spavanje sa čarapom punom pirinča je jednostavan i efikasan metod koji može pomoći u umirivanju pritiska u sinusima izazvanog alergijom na polen.

Pijte biljni čaj 

Čajevi od kamilice, nane i lavande korisni su za opuštanje, pomažući nam da lakše zaspimo.

Fiziološki rastvor

Fiziološki rastvor je prirodan i blag način čišćenja nosnih prolaza i može pomoći u ublažavanju simptoma bez izazivanja bilo kakvih neželjenih efekata.

Koristite posteljinu protiv alergija 

Ako vam prirodni lekovi ne pomažu i stvarno patite, možda bi bilo dobra ideja nabaviti posteljinu protiv alergija.

"Kupovina posteljine protiv alergija može biti sjajna investicija za osobe koje pate od alergija na polen, jer su dizajnirane da drže alergene poput polena i grinja podalje - dodala je. 

Viber

Autor: J.B.
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>