Recepti

Ljubav

Skandinavske mesne ćufte! (RECEPT)

Iskoristite supu od pečuraka na pametan način u ovom jelu skandinavskog stila sa mesnim ćuftama od govedine i sosom od kopra ( mirođija). Napravite izuzetan ručak za celu porodicu!

Skandinavske mesne ćufte! (RECEPT) Screenshoot/Youtube





Sastojci za ćufte:

1 kašika biljnog ulja
12 mesnih ćufti od govedine (pravite kao i inače)
1 crni luk, sitno iseckan
1 čen belog luka, sitno iseckan
300 ml supe od pečuraka
½ manjeg svežnja kopra - mirođije, grubo iseckano.
2 kašičice senfa 




Prilog:

- pire krompir i salata od kupusa za posluživanje

 

Jednostavan recept za ledene kocke sa višnjama! (VIDEO)







KORAK 1:


Ugrejte ulje u velikoj tiganju sa poklopcem. Pecite mesne okruglice 3-4 minuta na srednje jakoj vatri, često ih okrećući kako bi se ravnomerno zapekle sa svih strana. Izvadite ih iz tiganja rupičastom kašikom i ocijedite višak ulja, ostavljajući otprilike 1 kašiku.



KORAK 2


Dodajte crni luk i beli luk u tiganj i kuvajte 4-5 minuta, mešajući da omekša. Dodajte supu. Vratite mesne okruglice u tiganj i pustite da provri. Smanjite temperaturu, pokrijte i krčkajte još 10-15 minuta dok mesne ćufte ne budu potpuno kuvane. Dodajte kopar, senf i začinite po ukusu. Poslužite sa pire krompirom i kupusom!



Mirođija je biljka koja je dobar izvor kalcijuma, mangana i gvožđa, a kao antioksidativna hrana, njeni flavonoidi pružaju antiinflamatorna i antivirusna svojstva, zato je slobodno dodajte u svako jelo, kao što to i narodna izreka kaže: "Mirođija u svakoj čorbi!"



Prijatno!

Čitajte najnovije Google vesti OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>