Zdravlje

Ljubav

Jednostavna stvar koja može da snizi krvni pritisak za jako kratko vreme!

Pokušajte svakodnevno da izdvojite vreme za praktikovanje ove tehnike. Ovo je jednostavna stvar koja može da snizi krvni pritisak za jako kratko vreme!

 Jednostavna stvar koja može da snizi krvni pritisak za jako kratko vreme! Svet Plus




Povišen krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme, uključujući srčani i moždani udar. Dr. Erik Berg, kiropraktičar, podelio je jednostavan trik za snižavanje visokog krvnog pritiska putem svog YouTube kanala.

„Ovaj trik je veoma efikasan, a pritom i veoma pristupačan. U stvari, ne košta ništa“, istakao je. Njegov savet nije vezan za ishranu ili vežbanje. Ključ je u disanju. Berg preporučuje tehniku sporog disanja sa samo šest udaha u minuti.

„Ova tehnika značajno snižava krvni pritisak, naročito kod osoba sa srčanom insuficijencijom, i takođe je odlična za smirivanje nervnog sistema“, dodao je.

On ukazuje na to da osobe sa hipertenzijom, posebno ako imaju dijabetes ili su gojazne, često dišu ubrzano.

 

Mnogi nisu svesni koliko može da naškodi nedostatak D vitamina!








„Pokušajte svakodnevno da izdvojite vreme za praktikovanje ove tehnike. Važno je ne naprezati se, jer to može aktivirati simpatički nervni sistem. Samo polako udahnite kroz nos pet sekundi, zatim izdišite kroz usta pet sekundi. Ovo će činiti šest ciklusa disanja koji će postepeno uticati na vaš autonomni nervni sistem, snižavajući krvni pritisak, usporavajući rad srca i umirujući vas“, zaključio je Berg.

Budući da visok krvni pritisak, poznat i kao hipertenzija, može prouzrokovati ozbiljne zdravstvene komplikacije, uključujući srčani i moždani udar, održavanje njegovog kontrolisanja je ključno.
 

Da li znate da postoji hleb za mršavljenje? Možete ga sami pripremiti! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>