Zdravlje

Ljubav

Mnogi nisu svesni koliko može da naškodi nedostatak D vitamina!

Mnogi ljudi nisu svesni koliko može da im naškodi nedostatak D vitamina u organizmu i koje sve zdravstvene probleme može da prouzrokuje. Imunolog, doktor Borislav Kamenov objašnjava da nije svima potrebna ista količina.

Mnogi nisu svesni koliko može da naškodi nedostatak D vitamina! Svet Plus




Vitamin D ne može svako da uzima istu dozu, potrebno je odrediti da li imate deficit i koliki ali kada imate toksina u organizmu, vitamina D "nikad dovoljno"!



Imunolog objašnjava važnost vitamina D:

"Kad je u pitanju vitamin D, stvar je mnogo kompleksnija od toga koliko ovog vitamina uzimamo. On povećava mogućnost makrofaga da prepozna neprijatelja, da ga uništi, znači te ćelije koje ubijaju viruse, one kad imaju dovoljno vitamina D aktiviraju taj odgovor i sprečavaju inflamaciju i citokinsku oluju. Jer nas na kraju ubije imunski sistem, ne ubije nas virus, vitamin D direktno zaustavlja tu oluju i onemogućava da mi stradamo ako je u dovoljnim količinama. 


Ali uz to, nije bitan samo nivo vitamina D koji uzimamo, nego koliko se trujemo ako uzimamo lošu hranu. Kada ima toksina u organizmu, vitamina D "nikad dovoljno" "
- kaže doktor i dodaje:

"Zato to ne mogu svi jednako da uzimaju, nego da se prvo vidi kome koliko treba. To može da se proveri iz krvi, odredi se nivo".


Nedostatak vitamina D je ozbiljna stvar i dovodi do niza problema sa zdravljem, ovo su neki od simptoma:



oslabljen imunitet
depresivno raspoloženje
bolovi u mišićima i kostima
opadanje kose




Hrana u kojoj ima najviše vitamina D:


Pečurke
Losos
Žumance
Tuna
Škampi





Ako sumnjate na deficit vitamina D kod sebe, obratite se lekaru jer ubacivanje ovih namirnica u ishranu neće tako brzo popraviti stanje. Nakon odlska lekaru, potrudite se da se zdravije hranite.
 

Gojenje tokom praznika? Nikako! Zdravstveni stručnjak savetuje!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>