Lepota

Ljubav

Koža je ogledalo našeg zdravlja! Hrana koja kožu bukvalno čisti iznutra!

Koža je ogledalo našeg zdravlja, a ovo je hrana koja kožu bukvalno čisti iznutra! Saveznika našeg zdravlja i naše kože ima mnogo u prirodi i zahvaljujući njima možemo podmladiti izgled, očistiti lice od bubuljica i akni ali i ispeglati bore.

Koža je ogledalo našeg zdravlja! Hrana koja kožu bukvalno čisti iznutra! Svet Plus







Top hrana koja kožu bukvalno čisti iznutra:


Cvekla

Cvekla podstiče detoksikaciju kože i obnavlja ćelije. Pomaže da se ublaže bora i problematični delovi na koži. Pigment iz cvekle betalain snažan je antioksidans zadužen za pomoć kod gljivičnih oboljenja upalnih procesa i zaštitu ćelija od starenja.



Jabuka

Jabuke pomažu u izbacivanju toksina iz organizma, a, što je još važnije, mogu osigurati i zaštitu od karcinoma, posebno kože, budući da sadrži korisne flavonoide. Jabuke održavaju prirodni tonus kože, obnavljaju oštećene ćelije i obezbeđuju hidriranost. Čuvena izreka “Po jabuka dnevno i ne treba vam lekar”, može važiti i kao “Po jabuka dnevno i ne treba vam kozmetičar”.
 

Višak vode u organizmu može biti fatalan!







Paradajz

Rajsko voće koje sadrži likopen, a on kožu štiti od štetnih uticaja, zračenja, isušivanja i preteranog izlaganja suncu. Kao veoma snažan antioksidans pomaže koži da održi mladolik izgled i mekoću. Prednost likopena je što se prilikom termičke obrade paradajza njegova se količina povećava, piše Najbolje iz Italije.



Šargarepa

Ovo povrće sadrži vitamine i minerale koje će vašoj koži podariti mekoću i kvalitetan ten. Štiti od prevremenog starenja i štetnosti UV zračenja. Dovoljno razloga da šargarepus svaki dan uvrstite u ishranu, najbolje svežu. 



Ananas

Popularan naziv “kralj voća” već je dovoljan pokazatelj koliko ovaj plod može dobrog učiniti za vaš izgled. Ananas dubinski hrani kožu i pruža joj kvalitetnu hidrataciju. Smanjuje crvenilo na koži, nadraženost kože i osigurava mekoću. Podjednako dobro je umesto svežeg ananasa koristiti čak i konzerviran.


Ako primetite da je koži potreban hitan oporavak, izblendirajte:

2 paradajza
1 krastavac
2 štapa celera
pola veze peršuna



Prijatno!
 

Zaustavite hormonsko gojenje u predelu stomaka!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>