Zdravlje

Ljubav

Višak vode u organizmu može biti fatalan!

Višak vode u organizmu i manjak natrijuma može biti fatalan! Pogledajte šta se dogodilo ženi koja je za kratko vreme popila dva litra vode.

Višak vode u organizmu može biti fatalan! Svet Plus
Ešli Samers preminula je u 35. godini života, nakon što je popila oko dva litra vode za samo dvadeset minuta. Ova žena i majka dvoje dece provela je lep dan na jezeru Frimen tokom vikenda početkom jula, ali je poslednjeg dana svog kratkog odmora osetila vrtoglavicu i glavobolju...
Ovi simptomi  najčešći su simptomi dehidratacije, a ona je ubrzo posegnula za vodom. Ipak ništa nije moglo da utoli njenu žeđ. 

Popila je četiri flaše vode od 500 mililitara u kratkom vremenskom roku i veoma brzo je usledio koban ishod po nju.

Kada se vratila kući, srušila se u garaži, zadobivši edem mozga, stanje opasno po život. U bolnici je dijagnostikovana takozvana hiponatremija. To je stanje koje se razvija kao rezultat činjenice da u telu postoji višak vode i manjak natrijuma.
Ovo stanje može da se javi i kada neko popije preveliku količinu vode u kratkom vremenskom periodu, što prevazilazi sposobnost složenih sistema organa, pre svega bubrega, da regulišu ravnotežu tečnosti u telu- prenosi „Daily Mail“.

“Bio je to ogroman šok za sve nas. Samo smo mislili da li je to uopšte moguće. Ona se osećala kao da nikako ne može da se napije dovoljno vode. 

Kada smo stigli do pristaništa čekalo nas je 20 minuta vožnje čamcem. Ona je popila četiri flašice vode za tih 20 minuta”-
  rekao je Ešlin rođeni brat.

 

Brzi ručak od svega par sastojaka! (RECEPT)


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>