Ostalo

Sme�no

Prejedala se sapunom i opijala gelom za tuširanje

Iako je lekari uveravaju da bi toksični sastojci iz sapuna mogli da je ubiju, 19-godišnja devojka ne može da prestane da jede sapun!. Lekari se nadaju da će joj nova terapija pomoći.

Prejedala se sapunom i opijala gelom za tuširanje



Zbog retkog poremećaja, Tempestt Henderson sa Floride nedeljno je jela bar pet sapuna, a nije izbegavala ni prašak za pranje veša.

"Sećam se kada sam prvi put probala prašak. Bio je tako sladak i slan istovremeno. U istom trenutku sam se navukla na njega", priča Tempestt.

Posle toga počela je da liže mehuriće sapunice za vreme tuširanja, da bi uskoro počela da jede čak pet sapuna nedeljno.

Pola godine nakon što je počela sa konzumacijom sapuna i praška zatražila je lekarsku pomoć. Utvrđen joj je redak poremećaj PICA, koji karakterišu želja za konzumacijom supstanci koje nemaju nikakve nutritivne vrednosti.

Taj poremećaj često uzrokuje nedostatak određenih minerala, ali lekari smatraju da je u Tempesttinom slučaju okidač bio stres uzrokovan prekidom ljubavne veze i odlaskom na fakultet.

Iako ova studentkinja zna da je sapun jako opasan za njeno zdravlje, upozorenja proizvođača i lekara uporno je ignorisala. Sapun ili prašak dugo su bili njen prvi zalogaj svako jutro.

"Volim osećaj čistoće koji imam dok jedem sapun. Kad ga jedete osećate se znatno čišće nego kada se samo perete sa njim", tvrdi ona.

Kako bi je sprečili od prežderavanja sapunom, lekari su joj prepisali terapiju koja za sada uspešno deluje i gde je Tempestt prestala da se opija gelovima za tuširanje.

Njena majka se nada da će joj terapija pomoći da se u potpunosti reši ove nezdrave i neobične zavisnosti.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>