Zdravlje

Ljubav

Čišćenje ušiju štapićem! Nikada! Pogledajte ovaj video! (VIDEO)

Čišćenje ušiju štapićem! Nikada! Doktor je objasnio zašto i zgrozio sve! Pogledajte ovaj video i shvatićete i sami zašto!

Čišćenje ušiju štapićem! Nikada! Pogledajte ovaj video! (VIDEO) Screenshoot/video




Čišćenje ušiju štapićima može izazvati začepljenja i nagomilavanje ušnog voska. Doktor pokazao šta je izvadio iz uha pacijenta - smučiće vam se!



Audiolog doktor Ris Moris-Barber objavio je na TikToku video kojim je želeo da pokaže zašto nikada ne bi trebalo čistiti uši štapićima!

Polemika o tome kako se pravilno čiste uši vodi se godinama, i dok jedni kažu da su štapići s vatom pravi put ka čistom ušnom kanalu, drugi kažu da je moguće ispravno očistiti tu šupljinu samo uz pomoć tečnosti.

- Imamo pacijenta u ovom videu, došao je i žalio se na začepljene uši. Kao što vidite, vosak koji smo izvadili je bukvalno sabijen. Ovo se često dešava kada ljudi koriste štapiće za uši - rekao je doktor uz zaista gadan video - pacijentu su izvađena dva čepa dimenzije oko dva centimetra!

- Kada koristite štapiće za uši, ne uklanjate vosak već ga samo gurate još dublje u ušni kanal. Tamo se nagomilava, kompresuje i postaje sve tvrđi, a zauzima savršeni oblik ušnog kanala - rekao je on.

- Pacijentu je zvonilo u glavi, imao je tinitus, osećao se zapušeno. Kada smo izvadili čep, bilo je jasno da u sredini ima udubljenje, tu se videlo da je pacijent pokušavao dalje da čisti štapićem i napravio udubljenje - rekao je on.

Video ima 11 miliona pregleda, ali vas upozoravamo da je odvratan - gledate na sopstvenu odgovornost!




 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>