Zdravlje

Ljubav

Masaža ušiju je lekovita po vaš organizam!

Ljudi često masiraju vrat, stopala, leđa, glavu i uvek se nakon toga osećaju "preporođeno" ali da li ste znali da je masaža ušiju lekovita po vaš celokupni organizam?!

Masaža ušiju je lekovita po vaš organizam! Svet Plus



Kada nas stres slomi, obično tražimo načine da se opustimo i da stres izbacimo iz našeg tela. Tada najčešće molimo naše bližnje da nam masiraju stopala ili glavu, u nadi da ćemo se tako opustiti i odmoriti. Međutim, postoji deo tela koji je zapostalvjen, a koji pruža momentalno opuštanje i relaksaciju. U pitanju su naše uši!

Ušu sadrže veliki broj nervnih završetaka koji su direktno povezani sa centralnim nervnim sistemom, pa ako opustite vaše uši, vaše čitavo telo postaje opušteno. Masaža ušiju ne utiče samo na stres, već i na druge faktore. Istraživanja su pokazala da masiranje ušiju dovodi i do smanjenja umora i do boljeg raspoloženja.

Možda zvuči čudno, ali ovo je vrlo česta praksa u tradicionalnoj kineskoj medicini. Kada osetite pospanost i nemate energije nakon ručka, počnite da nežno masirajte gornji deo ušiju pomoću palca i kažiprsta. Ako je potrebno, ponovite postupak.

Masiranje ušiju stimuliše refleksne centre u mozgu, jer su uši preplavljene nervnim završecima, što dovodi to trenutnog opuštanja i bolje prokrvljenosti koja kasnije dovodi do razbuđivanja.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>