Ostalo

Sme�no

Predebeo za posao: Boje se da ne padne na kolege

Doktori su Britanca Barrya Fowersa proglasili predebelim da radi jer postoji opasnost da zbog težine padne na kolege i zdrobi ih. Barry ima 190 kilograma i radio je sve do oktobra prošle godine u fabrici električnih delova.

Predebeo za posao: Boje se da ne padne na kolege



Iz osiguravajuće kuće tada su utvrdili da je '"rizičan" za sebe i druge, a Barry je nakon te procene prihvatio otkaz. Britanac boluje od srčanih problema, dijabetesa, bole ga leđa, a prvi infarkt imao je sa samo 30 godina.

I Barryevi roditelji imali su dijabetes, a majka je imala ozbiljne srčane probleme. Poslednjih šest meseci dobija 70 evra nedeljno od socijalnog, a od sredine oktobra taj su mu iznos smanjili na 25 evra.

"Moram se pomiriti sa tim da možda više nikada neću raditi. Plaćao sam porez i osiguranje poslednje 34 godine i mislim da mi se država na neki način mora odužiti. Osećam se poniženo - kaže Barry. Trenutno traži posao, a još mu se niko nije javio.

"Bolesti rade protiv mene kada tražim posao. Pokušao sam dijete, vežbanje i promenu načina života, ali mi ništa nije pomoglo. Nudili su mi mogućnost da ugradim implant u želudac, ali to sam odbio jer se bojim kako moje srce ne bi moglo da izdrži operaciju - kaže Barry.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>