Region

Svet

Dejvis kup: Srbija poražena, Česi odbranili salataru (Foto)

Srbija nije uspela da trijumfuje u finalu Dejvis kupa, te su "salataru" u Kombank areni ove godine osvojili Česi. Pobedu im je doneo Radek Štepanek, nadjačavši Dušana Lajovića.

Dejvis kup: Srbija poražena, Česi odbranili salataru (Foto)



Bez suspendovanog Viktora Troickog, koji čak nije smeo ni na tribine Arene, i povređenog Janka Tipsarevića, naši teniseri nisu mogli da se raduju kao i 2010. godine.
 
Novak Đoković je dobio oba singl meča, izjednačio trijumfom nad Berdihom, ali 23-godišnji Lajović nije uspeo da napravi podvig.


 
Iako je tek drugi put igrao meč na tri dobijena seta, hrabro je ušao u odlučujući meč finala i brejkom otvorio borbu sa Štepankom. Nažalost, nije uspeo da nastavi u tom ritmu, a češki teniser je iskusno preokrenuo tok finala u svoju korist.
 
Delovalo je kao da mu se stegla ruka u uvodnim trenucima, ali je to kratko trajalo, pa je nanizao tri gema. Nije pomoglo našem teniseru ni to kada je vodio sa 40:0, jer je Štepanek bio bolji u igri nerava i dužim razmenama udaraca i tako drugim brejkom poveo sa 3:1.


 
Tu prednost je lako sačuvao za osvajanje prvog seta, dok je drugi trajao svega pola sata. Igrao je Čeh kao u transu, nanizao devet poena, kažnjavao sve greške Lajovića i dva puta mu oduzeo servis za 4:0. Naš teniser je uspeo da osvoji samo jedan gem, ali je Štepanek ubrzo doveo svoj tim na set od odbrane "salatare".

U trećoj deonici skoro ista slika. Brejkom za 3:1 slomio je otpor Lajovića i za nepuna dva sata doneo Češkoj titulu Dejvis kupa, a svih pet mečeva u finalu je završeno u tri seta.

Autor: T.I.
Izvor: Blic
Foto: Guliver/Getty Images

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>