Svet

Region

Anđelina Džoli na sudu zbog filma U zemlji krvi i meda

Glumica Anđelina Džoli odlučila je da pravdu potraži na sudu i odbrani se onih koji njen film, rediteljski prvenac "U zemklji krvi i meda", smatraju plagijatom. Postupak će pokrenuti zajedno sa producentskom kucom GK Films i distribucijskom kućom Film District i za pravdu se izboriti na sudu.

Anđelina Džoli na sudu zbog filma U zemlji krvi i meda



Samo nekoliko nedelja pre puštanja filma u bioskopske dvorane, slavnu glumicu javno je napao Džejms Bradok, odnosno Josip J. Knežević, s tvrdnjama kako je Anđelinin film plagijat njegovog romana "The Soul Shatering" izdatog 2007. godine. Knežević je, naime, izjavio kako se nekoliko puta našao sa producentom Erikom Sarkićem kako bi razmotrili mogućnost da se priča iz knjige pretoči u film, kao i da je bio šokiran kada je čuo kako isti producent u saradnji sa slavnom glumicom radi film prema identičnoj priči.

Anđelina je, pak, tvdrila kako su optužbe neistinite i da je ona insipiraciju za film dobila radeći kao UN-ova ambasadorka u Bosni. Kako izveštava Holivud Report, a prenosi hrvatski portal Index.hr, Anđelina i njeni saradnici "priznaju da nemaju odobrenje Josipa J. Kneževića, ali i poriču da je od njega trebalo pravno zatražiti dopuštanje i licencu".



Anđelinu i njen tim zastupaće advokatska firma "L.A.'s Reed Smith". Film "U zemlji krvi i meda" premijerno je prikazan u Sarajevu, a potom i u Zagrebu, dok je u Banja Luci bio zabranjen.

Autor: B.B.
Izvor: PressOnline
Foto: Internet

Viber

Izvor: Svet Plus


>