Svet

Region

Andjelina Džoli: Ludost je bila snimati film o ratu u Bosni (Video)

Američka glumica Anđelina Džoli gostovala je u popularnoj CBS-ovoj emisiji "60 minuta", gde se voditelju Bobu Sajmonu otvorila i pričala o filmu o ratu u Bosni, svojoj majci, nasleđu i lepoti. Premijera filma "U zemlji krvi i meda" najavljuje se za sredinu decembra i uprkos premišljanjima, film će biti prikazan na bosanskom jeziku, s engleskim titlovima.

Andjelina Džoli: Ludost je bila snimati film o ratu u Bosni (Video)



Anđelina je rekla da ljudi koji je poznaju nisu bili iznenađeni što snima film tako teške tematike, ali su ipak smatrali da je to pomalo lud potez: "I sama mislim da je to bilo pomalo ludo". U kratkom prilogu pojavljuju se i Rade Šerbedžija, Goran Kostić i Zana Marjanović koji potvrđuju da su i sami učestvovali u izmenama dijaloga i scena, te smatraju da se u filmu ogleda brutalna realnost rata.

Voditelj Bob je Anđelinu pitao o protestima bosanskih žena žrtava rata, kao i to da li je uopšte bila svesna u šta se upušta. "Nisam znala da će sve biti tako osetljivo. Morali smo paziti na svaki korak, svaki potez je bio osetljiv", rekla je Anđelina i napomenula da se radi o fikciji, a ne o dokumentarcu.



Kad ju je voditelj upitao za majku, lepoj glumici je zadrhtao glas: "Moja mama je bila mama s punim radnim vremenom. Nije imala sopstvenu karijeru, svoja iskustva - sve što je činila bilo je za njenu decu. Nikad neću biti tako dobra majka kao ona. Ona je bila milost u telu žene. Bila je najdarežljivija i najsaosećajnija osoba na svetu, puna ljubavi. Bila je bolja od mene". Anđelinina majka Maršelin Bertran umrla je 2007. godine od raka jajnika. Imala je 56 godina.

"Uvek sam se smatrala netradicionalno lepom. Kako starim, sve sam sličnija mami. A volim svoju mamu. Vidim svoje genetičko nasledstvo, vidim indijansko u sebi, ali i nemačko nasleđe s očeve strane i volim tu kombinaciju. Dok god Brad misli da sam lepa... Kad se probudim ujutro, želim da budem pametna osoba. Na tom principu vaspitavam i svoje kćerke", rekla je 36-godišnja Anđelina.

Viber

Izvor: Svet Plus


>