Svet

Region

Neočekivani potez: Kako je Džek Nikolson postao Džoker?

Priče iz sveta filma često su prepune neobičnih i zanimljivih događaja. Jedna od takvih priča vezana je za slavnog glumca Džeka Nikolsona i njegovu ulogu Džokera u filmu "Betman" iz 1989. godine. 

Neočekivani potez: Kako je Džek Nikolson postao Džoker? Foto: YouTube printscreen/TopMovieClips



Džek Nikolson, već tada etablirani glumac sa impresivnim portfeljem uloga, iznenadio je mnoge kada je pristao na ulogu Džokera, ikoničnog zlikovca iz stripova o Batmanu. Ono što je posebno intrigantno jeste način na koji je došlo do ove odluke. 

Umesto da prihvati standardnu ponudu za ulogu, Nikolson je pregovarao za specijalan tretman koji uključuje procenat od zarade filma. Ovaj potez bio je neobičan za tu eru, ali se na kraju isplatio. Nikolson je zaradio više od 60 miliona dolara za svoju ulogu Džokera, što je tada bila rekordna suma za glumačku ulogu.




Ova priča o Nikolsonovom neočekivanom ulasku u svet superherojskih filmova osvetljava složene dinamike koje stoje iza velikih filmskih produkcija. Ona takođe pokazuje kako su glumci,  zapravo ključni u procesu pregovaranja i donošenja odluka.

Takođe nas podseća da su dogovori i pregovori često jednako intrigantni kao i sami filmovi koje gledamo,  a Nikolsonov specijalan tretman postao je primer kako se talent, pregovaračke veštine i pravilno odmeravanje rizika mogu pretvoriti u značajan uspeh u filmskoj industriji.

Slične vesti: ​Tom Henks tokom snimanja filma Forest Gamp doživeo nešto neočekivano!

Viber

Autor: J.B.
Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>