Region

Svet

Završen 4. ciklus akcije Djaci vas mole, usporite pored škole (Foto)

Svečanom priredbom u Skupštini grada Beograda završen je četvrti ciklus akcije o bezbednosti dece u saobraćaju „Đaci vas mole, usporite pored škole“, javno komunalnog preduzeća „Parking servis“.

Završen 4. ciklus akcije Djaci vas mole, usporite pored škole (Foto)





Na svečanoj priredbi na kojoj su učestvovali prvaci osnovne škole „Mihajlo Petrović Alas“ i mališani dečjeg hora Čarolija, Boban Kovačević generalni direktor JKP „Parking servis“ zahvalio se svima na pomoći i saradnji u ovoj akciji.



Boban Kovačević je istakao važnost bezbednosti dece u saobraćaju, zbog čega je JKP „Parking servis“ pre četiri godine i pokrenuo ovu akciju, koju su nesebično podržali Grad Beograd, Uprava saobraćajne policije i mediji, bez čije pomoći akcija ne bi imala efekta.



Cilj akcije je da učenici prvog razreda na teritoriji Beograda dobiju osnovna saznanja o kulturi u saobraćaju, a radi njihove bezbednosti svake godine delimo im zaštitne fluoroscentne prsluke.



U Skupštini grada predstavljeni su najkreativniji likovni i literarni radovi koje su deca tokom godine slala „Parking servis“ – u za nagradni konkurs „Dajte zebri ime“ u kojem nam pomažu da maskoti akcije damo ime. Đaci su predlagali najrazličitija imena: Zebra Zebrić, Zebrinko Brinić, Ziki, Prugica Prugić, Coka Saobraćajac i druga isto toliko zanimljiva imena. Konkurs je završen, a školu koja je predložila pobedničko ime očekuje vredna nagrada u septembru 2011. Godine.

Nakon priredbe Boban Kovačević  generalni direktor JKP „Parking servis“, dodelio je zahvalnice prisutnim zvaničnicima i medijima, među kojima je bio i Radio Svet Plus.









S.P.

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>